Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: 728....

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Cytat Zamieszczone przez Iwansky Zobacz posta
    Tak naprawdę to w całym cywilizowanym świecie takie staruszki jak e38 są tanie bo ludzie z kasą ich już nie chcą, a ci którzy pieniążków nie mają kupią coś co ich nie przerośnie(są jeszcze fanatycy, to inna kategoria:).
    A ile Ty tego "cywilizowanego" świata widziałeś? Bo chyba nie za wiele skoro pleciesz takie dyrdymały. Swoją e38 sprzedałem za dokładnie $10,250. Ogłoszenie było 45 minut i już miałem telefon od kupującego. Oglądałem też kwiatki za $3-4 tyś. W cywilizowanym świecie jak coś jest dobre to kosztuje sporo. Jak coś jest złomem to kosztuje grosze. I nikt sie temu nie dziwi. Tylko Polacy myślą, że są cwańsi od wszystkich i akurat im udało się upolować "perełkę" w perfekcyjnym stanie. A cała zgraja turków i innych podejrzanych typów ma z nas niezłą zabawę, że wcisnęli takiemu Polakowi padło na 4 kołach.
    Z mojego podwórka mogę Ci tylko powiedzieć, że jak szukałem e92 to można było trafić na "kwiatki' o 30-40% tańsze od wartości rynkowej. Były to BMW ściągane z innych stanów z aukcji internetowych, które po drodze przechodziły przez 2-3 stany by wyczyścić "niewygodną" historię w Carfaxie. Wolałem nie ryzykować i kupiłem 328i od dilera z czystą i pewną historią. Kupioną jako nową w tym samym miejscu. Zapłaciłem więcej ale wiem czym jeżdżę.
    Cytat Zamieszczone przez Iwansky Zobacz posta
    Ja wiem że jak otworzono europejskie granice kilka lat temu to nasi rodacy nie wierzyli że Angole czy Francuzi sprzedają swoje nastoletnie limuzyny za szczątkową część ich początkowej wartości.
    Nie, to Angole i Francuzi wraz z Niemcami nie mogli uwierzyć, że ci Polacy są aż tak głupi by kupować ich zajechane i rozklekotane limuzyny. Nie na darmo mówi się o polskim rynku motoryzacyjnym "złomowisko Europy". Jak myślisz dlaczego Europa zachodnia jest bogata? Dlatego, że tam potrafią liczyć kasę. Nikt nie poda Ci na tacy za pół darmo dobrego samochodu. Auto, które wymaga już sporych inwestycji przekraczających jego wartość rynkową idzie na sprzedaż. I wtedy pojawiają się polscy handlarze... Resztę sobie sam dopowiedz.

To czy kupisz ulepa czy nie lata mi koło dupy. Twoja kasa - Twój problem. Kupisz okazyjną perełkę - gratulacje. Kupisz jeżdżący złom - wyrazy współczucia. Tyle ode mnie.
    Ostatnio edytowane przez matraks ; 15-11-2013 o 01:18