kolego skoro sondy są takie jak mówisz to wymień czujnik temperatury cieczy dla DME kolor biały za prawą głowicą
kolego skoro sondy są takie jak mówisz to wymień czujnik temperatury cieczy dla DME kolor biały za prawą głowicą
tps= potencjometr położenia przepustnicy, znajduje się na przepustnicy od strony filtra powietrza
Czujnik temperatury cieczy Bosch 0 280 130 037 - o ten chodzi?
Co do potencjometra, jak go sprawdzić?
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
Tak dokładnie chodzi o ten czujnik. Co do potencjometru to do niego dochodzą 3 przewody. 1 - Masa, 2 - wyjście sygnałowe, 3 - +5V. Włącz zapłon i mierz napięcie między pinami 1 a 2 i powinno się ono zmieniać płynnie jak będziesz otwierał przepustnicę od 0 do 5V
Chlopkami a co moze byc z ACS, a mianowicie na wlaczonym ustrojstwie auto tak jakby czasami samo jechalo, puszczam noge z gazu a czuje jak by dalej ciagnelo przez chwile, a pozniej ekonomizer nie spada do zera. Dodam tylko ze taki dziwny objaw tylko na wlaczonym ASC.
Ostatnio ruszalem linka od tego i troche lepiej ale tylko troche. Ekono staje na 6-8l i nie spada do zera.
Macie jakies sugestie?? Mogla zapiec sie linka w pancezu??
Ogolnie ASC dziala przy ruszaniu
Nie mam jak przelozyc czego kolwiek z innej.
Miałem takie same objawy w e36 TDS z ASC z 96 roku, powodem były lekko różne średnice kół. Po wymianie na właściwe problem ustał. Auto samo przyspieszało ,zwiększało obroty,a po chwili sie samo ASC wyłączało.
No mi w sumie tez przy ok 100km/h wylacza sie ACS i ABS ale problem mam juz przy mniejszych predkosciach.
To narazie zostawie temat do wiosny chyba ze uda mi sie sprzedac te oponki to kupie wyzsze