Ostatnio robiłem pixele w x5. Na liczniku 150 tyś a środek jak by miał 600. Przebieg ori 100%. Skóry nie są wyznacznikiem przebiegu.
Ostatnio robiłem pixele w x5. Na liczniku 150 tyś a środek jak by miał 600. Przebieg ori 100%. Skóry nie są wyznacznikiem przebiegu.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
seban123, gdyby ten merc stał w usa gdzie wali słońcem to jeszcze bym to zrozumiał, ale to jest europa. A stary merc, a X5 to różnica, bezsensu porównywać.
No zgadza sie nie ma nawet co porownywac skory z x5 czy e38 do W140 bo jest wielka przepasc na korzysc oczywiscie mercedesa.
Silnik 1 milion na gazie?...Nieeee...jasna skóra nigdy nie czyszczona i nie konserwowana i jest efekt...ale licznik cofnięty może być...bo przecież jak się w Polsce licznika nie cofnie to grzech...U mnie w ostatnim W124 E320 przy przebiegu 312 tyś km też skóra była popękana,nie aż tak ale jednak była...Pewnie używał to auto gośc,któey miał w tyle pranie spodni hehe...Pozdrawiam.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 11-11-2013 o 23:39
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Stare silniki merca to potwory nie do zajechania. Czy diesel czy benzyna możesz jeździć na totalnej kupie i milion może wytrzymać. Sam mam w firmie w124 diesel 75km i jeździło to jako ambulans, a takie auta były sprzedawane z przebiegami 700tyś i jeździ dalej, jedynie szklanki zostały wymienione i tyle.
A co do skóry, nie wiem co trzeba zrobić żeby w mesiu tak dojechać skórę przy tak "małym" przebiegu. A jeżeli ktoś porównuje to z w124 z równie walonym licznikiem to w tej całej dyskusji brak jakiegokolwiek sensu.
I tak brak sensu bo o czym w ogóle gadamy? O mesiu za 7000zł? Na pewno oryginalny przebieg i serwisowany w ASO pewnie też.
Ostatnio edytowane przez grim ; 12-11-2013 o 08:41
To do mnie?...Kolego w Norwegii walone liczniki to egzotyka...wiec zanim coś napiszesz to zastanów się choćby przez chwilkę...tutaj sprawdzic przebieg auta to kilka minut wiszenia na telefonie a poza tym miałem do niego książkę serwisową.Nie widziałeś mojego merca więc się nie wypowiadaj wszechwiedzący ekspercie od W140...i nie porównuj przebiegu diesla z przełomu lat 80-90 tych do benzyny na gazie bo wyjdziesz na totalnego pajaca,a co do twojej 7er to śmieszne,że uwierzyleś w trakcie zakupu,że ma ona przejechane 250 tyś km a silnik do wymiany...stary te silniki robią bez problemu 500 tyś więc do tego 250 dodaj sobie następne tyle a będziesz miał przebieg zbliżony do faktycznego ...tyle ode mnie.
Ostatnio edytowane przez arturo193 ; 12-11-2013 o 22:44
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
A może ma ktoś na sprzedaż w124 2,5 d w zadowalającym ( niezłym) stanie.?
B M W
Staram się pisać poprawnie po polsku.
420 tys. w tym mercu wskazuje tylko licznik. I być może nawet nie jest cofnięty ;-) Po prostu kręci się po raz trzeci... Miałem mercedesy i wiem, że nawet welurowe, czy szmaciane wnętrze przy przebiegu 500 tys. nie wykazuje śladów zużycia, a jeśli już, to delikatne. Natomiast W140 jest klasą samą w sobie i to był ostatni merc wyprodukowany "na trwałość" i trzeba mieć "talent". żeby doprowadzić go do takiego stanu przy jakimkolwiek przebiegu...
eee, sa jednak ludzie utalentowani. nie wiem jak w tym przypadku ale wystarczy użyć "odpowiedniego" środka do czyszczenia skóry aby tak wyglądała i po roku. Dobrze pamiętam deskę rozdzielczą w rocznym aucie, którą Pan przetarł środkiem z nitro i nie dość że kolor plastiku znikł to jeszcze wzorek się stracił. znam też 2 letnie auto gdzie spleśniał dywan i pół tylnej kanapy bo pan mokry kocyk woził przez długi czas. Nauczyłem się już dawno że nawet stan kierownicy o przebiegu nie mówi, więc daleki byłbym od wróżenia przebiegu po samych fotach.