Kolego, ja uważam osobiście że zrobisz błąd zamieniając swojego paska na to 7er, chyba że chcesz się go pozbyć z jakiegoś tam powodu, pamiętaj że bierzesz starsze o 7 lat auto, to sporo. Ta 7er z tym silnikiem nie da Ci tych osiągów które miałeś w pasku, spalanie też sporo większe, bo auto prawie 2t, odnośnie skrzyni, to starszy model niż miałeś w 530d, ale też jest ok, wszystko zależy od stanu. Co do tego bmw, ja nie widzę zbytnio żeby ono było aż tak zmęczone, jest poprostu w środku nie wyczyszczone, i wiele aut pewnie tak wygląda po jakimś tam okresie od ostatniego czyszczenia, lakier wygląda ok, zakładam natomiast jak już to wcześniej napisałem że przebieg nie jest ori, bo umówmy się auto ma 19 lat, ma gaz, więc wnioski się same nasuwają. Wyposażenie z tego co zauważyłem też masz lepsze w pasku, poza skórą (ta mi się w ogóle nie podoba ale to moja opinia) no i telefonem którego i tak nikt nie używa, natomiast ty masz napęd 4motion to spora zaleta, przynajmniej dla mnie. Jeśli masz problem ze sprzedażą vw to wierz mi że 7er będzie o wiele trudniej sprzedać, tym bardziej z tego rocznika, mogę się mylić ale raczej napewno będziesz żałował swojego wyboru. Byłbym zapomniał, sprawdź sobie jeszcze ceny części zamiennych bo to też ważne, głównie zawieszenie, hamulce czyli to co musi być nowe i jak najlepszego producenta. Nie myśl sobie absolutnie że próbuję Cię zniechęcić do tego auta lecz staram Ci się pokazać to co możesz zobaczyć gdy będziesz już właścicielem tegoż wozu, może warto poszukać coś młodszego? Oczywiście wybór należy do Ciebie, jaki by nie był, życzę aby okazał się trafny, pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem