Hej, zainteresowałem się tym autem gdyż właściciel chętny do zamiany na mojego VW Passat'a którego nie mogę sprzedać od jakiegoś czasu- chodź egzemplarz śmiem twierdzić bardzo dobry - 2.8 V6 4x4 gaz, prawie ful opcja.. link: http://allegro.pl/vw-passat-highline...663107081.html
i jest w stanie dołożyć do kwoty która mnie interesuje. Kolejna 7er, gdybym miał wybierać to napewno 740i ale na tą chwilę Passat stoi, a to jedyna sensowna oferta ( jeśli nie patrzeć na to czy to złom). Rozmawiałem wstępnie z znajomym ( Warsztat specjalizujący się w BMW) który raczej podjedzie ze mną zobaczyć auto. Bardziej chodziło mi o to jak współgra silnik+ skrzynia + gaz w tych autach... Oczywiście, jeśli będzie tak zajechany jak na fotkach ( chodź wiem, że fotki nie zawsze oddają stan faktyczny) to się poprostu nie zdecyduję i będę czekał, aż ktoś kupi passka za odpowiednie pieniądze i dołoże do 740 po 2000.
Także, dzięki że się martwicie aczkolwiek błędu nie popełnie - jak z poprzednim 530d '01 , które więcej stało niż jeździło;)
Jeśli możecie wyraźcie opinię o danym egemplarzu pt. skrzynia + silnik + gaz. Wiem oczywiście, iż 735 zapewne paliło by podobne ilości gazu ale.. ale skoro mam do wyboru to auto to chciałbym wiedzieć czy wogóle warto, czy te auta sprawne działają dobrze, czy silnik ma jakieś bolączki, czy skrzynia to ten sam automat co w 530d który sprawny działa dobrze czy coś starszego/gorszego?? itd.
Za wszelkie sugestie z góry dzięki!!