Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: silnik Nie o e32 ale nie wiedzia³em gdzie wstawiæ temat

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2012
    BMW
    e32 730
    Sk±d
    Mor±g

Post silnik Nie o e32 ale nie wiedzia³em gdzie wstawiæ temat

Witam i z góry przepraszam ¿e nie chodzi o seriê 7 tylko o w140 ale jestem na tym tylko forum i ono wydaje mi siê najlepsze.Jest problem mianowicie Mercedes w140 3.2 231km a dok³adnie silnik na wolnych obrotach s³ychaæ jak ³añcuch rozrz±du trze tak jak by by³ wyci±gniêty gdy siê doda gazu ju¿ nie trze wszystko jest ok tylko na niskich obrotach. Silnik nie bierze oleju jest ¿wawy trzyma ,temperaturê, ci¶nienie oleju i nie chcia³ bym go zmieniaæ bo nie wiadomo co siê kupi drugiego a koszt wymiany rozrz±du nie jest op³acalny ten bym chcia³ do je¼dziæ i zmieniæ czy mo¿na je¼dziæ z tr±cym ³añcuchem czy nie-narobi jakie¶ biedy czy mi nagle niestanie ??

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2013
    BMW
    e38 740iL 98'
    Sk±d
    Raszyn
    kolego, wygl±da na to ¿e ³añcuch jest rozci±gniêty albo ¶lizgi mocno wytarte... Je¼dziæ z tym nie polecam, bo skoñczyæ to siê mo¿e jego zerwaniem lub przeskoczeniem ³añcucha. Skoñczy siê to wiadomo jak. Polecam jednak wymianê rozrz±du. To jaki jest koszt zrobienia rozrz±du w tym silniku ?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2012
    BMW
    e32 730
    Sk±d
    Mor±g
    sam rozrz±d na allegro 700z³ ale nie ufa³ bym allegro a u mnie w sklepie z cze¶æ ami nie wiadomo ciê¿ko o zamienniki do S klasy i u mnie niema w pobli¿u mechanika który by siê tego podj±³ dlatego chcê do je¼dziæ ten silnik i kupiæ pó¼niej drugi tylko ¿e nie wiem ile on jeszcze poje¼dzi ¿ebym gdzie¶ w drodze siê nieroszczarowa³

Vip Vip Awatar jarek88
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Sk±d
    Tomaszów Mazowiecki
    Blog
    20
    Ja na twoim miejscu kupi³ bym kompletny rozrz±d i go wymieni³ zamiast zarzynaæ silnik i kupowaæ drugi (nie wiadomo jaki stan) z u¿ywanymi silnikami ró¿nie bywa tu wiesz co masz i koszt zakupu silnika pewnie wyjdzie podobnie co zmiana rozrz±du

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa

Tu masz za 199 z³:
    http://allegro.pl/mercedes-w140-s320...659170298.html
    Wymiana silnika to ostateczno¶æ.My¶lê,¿e jaka¶ pierdo³a jest uszkodzona,który¶ ze ¶lizgów napinaj±cych.Je¶li ¶lizg to na pewno sam ogarniesz,zdejmij najpierw dekiel rozrz±du,na zdjêciach masz wszystko pokazane.
    http://allegro.pl/rozrzad-lancuch-me...645023174.html
    Ostatnio edytowane przez marek1132 ; 06-11-2013 o 06:54
    "My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Marcin-e32
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    E32 '92 735i
    Sk±d
    Poznañ
    Wymieñ ten rozrz±d i bêdziesz mia³ spokój i pewno¶æ, ¿e poje¼dzi kolejne X lat. Kupisz u¿ywany silnik, szrota po przej¶ciach i bêdziesz siê buja³ z remontem "nowego" silnika. Sam silnik + wymiana to podejrzewam wiêkszy koszt ni¿ wymiana samego rozrz±du w silniku.
    --------------
    Pozdrawiam,
    Marcin

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2012
    BMW
    e32 730
    Sk±d
    Mor±g
    Cytat Zamieszczone przez marek1132 Zobacz posta
    Tu masz za 199 z³:
    http://allegro.pl/mercedes-w140-s320...659170298.html
    Wymiana silnika to ostateczno¶æ.My¶lê,¿e jaka¶ pierdo³a jest uszkodzona,który¶ ze ¶lizgów napinaj±cych.Je¶li ¶lizg to na pewno sam ogarniesz,zdejmij najpierw dekiel rozrz±du,na zdjêciach masz wszystko pokazane.
    http://allegro.pl/rozrzad-lancuch-me...645023174.html
    Jak ty to znajdujesz?? ja widzia³em po 700pln bendê robi³ ten silnik tylko muszê u siebie poszukaæ mechanika kto w tym podo³a bo jak siê na to potrzy to ch³odnice ,wiskoza i du¿o kó³ek nie chce sam próbowaæ bo morze niewyi¶æ

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    Pytanie,jak ty tego nie znalaz³e¶:)Jednostaka bardzo prosta przypominaj±ca m30,ka¿dy mechanik powinien to ogarn±æ.
    "My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford

Podobne w±tki

1. [E32] Nie nowy i z nie now± 7er Ale witam :) 735iAL Powraca
    Przez ManiacDrifting w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 366
    Ostatni post / autor: 19-02-2015, 18:04
  2. [E32] Nie nowy ale nowa e32
    Przez RWD w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 22-10-2013, 11:28
  3. Mo¿e nie 7 i nie BMW ale...
    Przez krzysparco w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 26-12-2012, 23:28
  4. nie wiem czy by³o ale dawno tak siê nie u¶mia³em<hahaha&g
    Przez Dzuda w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 16-11-2008, 17:17

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •