Witam. W tym temacie troszkę o moim nowym nabytku. E65 740i poszło do przemiłego starszego Pana z Wrocławia. F02 750Li Xdrive 2011 rok Kolor to ciemny granat - bo o nim tutaj mowa kupiłem niecałe 2tyg temu w Warszawie. Silnik jak każdy wie to benzynowe 4.4 V8 TwinTurbo. Z ciekawszego wyposażenia, czego nie miałem w E65 to soft close, nagłośnienie HiFi professional DSP 16 głośników, 4 strefowa klimatyzacja, elektryczne fotele tylne z podgrzewaniem i wentylacją, aktywny tempomat, head up display no i wersja long, z tyłu więcej miejsca. Co do silnika to całkiem żwawo odpycha to ważące 2100kg auto :) Odgłos silnika niestety na minus w porównaniu do E65. Tam był taki niski bulgot V8. Tutaj go nie ma, ciężko nawet ze środka ocenić czy to V8 czy jakieś 2.0 TFSi na pierwszy rzut oka.. Zrobiłem nim niecałe 1000km więc ciężko jeszcze powiedzieć co mi się nie podoba a co bardzo podoba. Spalanie niższe niż w E65 4.0 o jakiś litr/dwa. Poniżej kilka zdjęć takich co miałem w telefonie. W przyszłości będą lepsze normalnym aparatem.