Strona 69 z 91 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 902

Wątek: Tarcze hamulcowe, które firmy polecacie??

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek89
    BMW
    F01 740XD
    Szacun za wytrwałość ! A jednak zobaczyli ze nie odpuszczasz + argumenty masz konkretne i odpuścili !🍺

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK

Dzięki. Cieszę się bo nie miałem zamiaru płacić frycowego. Chodzi o zasady i sprawiedliwość a i o kasę również ile by nie kosztowały.
    Problem mam taki teraz , czy zimą wymieniać na nowe czy lepiej do wiosny ciepłej poczekać ?
    Raz ,że mrozy mogą być spore a dwa ,że mnóstwo błota pośniegowego może być i chlapanie po tarczy nie uniknione nawet przez samochód przejeżdżający obok . Tarcze trzeba dotrzeć ładnie i zahartować a to raczej nie będą sprzyjające warunki.
    O tej porze roku o tylko jeżdżę w około komina a trasy jednak lepsze są dla takich nowych tarcz. Czyż nie mam racji ?

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Dzięki. Cieszę się bo nie miałem zamiaru płacić frycowego. Chodzi o zasady i sprawiedliwość a i o kasę również ile by nie kosztowały.
    Problem mam taki teraz , czy zimą wymieniać na nowe czy lepiej do wiosny ciepłej poczekać ?
    Raz ,że mrozy mogą być spore a dwa ,że mnóstwo błota pośniegowego może być i chlapanie po tarczy nie uniknione nawet przez samochód przejeżdżający obok . Tarcze trzeba dotrzeć ładnie i zahartować a to raczej nie będą sprzyjające warunki.
    O tej porze roku o tylko jeżdżę w około komina a trasy jednak lepsze są dla takich nowych tarcz. Czyż nie mam racji ?
    To juz nie jest zdrowe podejście. Ale wiem co czujesz.
    Tarcze powinno się móc wymieniac o każdej porze dnia i roku - tyle w temacie.

BMW
    BRAK
    No właśnie, ale czuję się po ostatnich doznaniach z marką premium jak zbity pies.
    Jak by materiał na tarczach był porządny to się nie ma nad czym zastanawiać. Kupujesz ,montujesz ,troszkę docierasz i po sprawie a jest jak jest. Człowiek nie wie co kupić ,żeby wytrzymało przynajmniej to minimum .

Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka
    Aldik ma rację miro. Ja w ogóle nie wierzę w teorie, że "tarcza się pokrzywiła od wjechania w kałużę". Takie rzeczy może i się działy w Polonezie Truck, gdzie tarcza była dużo za mała do masy auta i tarcze przy każdym hamowaniu się przegrzewały + byle jaki materiał.

Kup jakiegoś Jurida lub po prostu oryginał i wcześniej koniecznie zapytaj o warunki gwarancji ;).

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    No właśnie, ale czuję się po ostatnich doznaniach z marką premium jak zbity pies.
    Jak by materiał na tarczach był porządny to się nie ma nad czym zastanawiać. Kupujesz ,montujesz ,troszkę docierasz i po sprawie a jest jak jest. Człowiek nie wie co kupić ,żeby wytrzymało przynajmniej to minimum .
    A spróbuj może najtańsze - przynajmniej szkoda Ci nie będzie.
    Albo tak jak ja - wytocz te co masz juz założone ale na aucie ! W Katowicach na Rolnej robią takie cosik. U mnie pomogło i od paru tyś km jest ok.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 4.4
    Zamontowałem te Zimmermany około 1000km i jest ok.
    Tarcza zwykla nie sport.
    Wszystko ok.
    Natomiast co wam powiem. Historia w R klasie.
    Klocki zmieniłem 9 miesiecy temu i teraz zajrzałem a tam 1/3 klocka zostala. Klocki Textar.
    Zmieniłem tarcze na ATE i klocki Brembo. Zobaczymy co bedzie.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek89
    BMW
    F01 740XD
    Tarcze jeżeli biją to warto jednak naprawiać ponieważ jedno ciągnie drugie bicie powoduje duże dragania zawias klęka bądź magiel. Miro jak przebiega u ciebie proces docierania z ciekawości ? Ja miałem tarcze ATE pokrzywione przetoczenie nic nie dało problem wracał. Aktualnie tarcze jurid + klocki jurid white i daje radę jak długo zobaczymy.

Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka
    Cytat Zamieszczone przez laso Zobacz posta
    Zamontowałem te Zimmermany około 1000km i jest ok.
    Tarcza zwykla nie sport.
    Jeszcze za wcześnie, żeby szacować. U mnie też po takim przebiegu było OK na obu tarczach. Być może jednak te "Sport" są takie lipne.

Cytat Zamieszczone przez krzysiek89 Zobacz posta
    Ja miałem tarcze ATE pokrzywione przetoczenie nic nie dało problem wracał.
    U mnie to samo było z Zimmermann'em Sport. Na tylnej osi mam jeszcze Sport'a i jak na razie tam dają radę i już raczej już tak będzie do końca.

BMW
    BRAK
    Dostałem odpowiedź od kolegi z BMW. Za ori tarcze po rabatach itd 880 pln za dwie sztuki.
    Aby mieć na nie gwarancję niestety musi BMW ASO je zamontować czyli praktycznie są bez gwarancji.
    Za te pieniądze mam dwa kpl tarcz czy to TRW czy Rotingera,czy Zimmermanna czy cokolwiek normalnego.
    Co zrobić ? Co kupić ?
    Jak szlag oryginały trafi to mogę je wypierdzielić do złomu. ASO jak zamontuje to mam za te kasę pięć kpl tarcz.
    Nie wiem co kupić.....