Zrób kiedyś test - upuść 0,1 atmosfery z jednego z kół i powtórz pomiar - wahania nawet do 50%, to Ci da do zrozumienia, że te wszystkie testy amorków i wykresy sprawności to bzdura.
Dziwne, ja w przeróżnych autach zjeździłem sporo kpl i bez znaczenia czy miałem je z klockami Zimmermann czy Ferodo to nigdy nie miałem problemu zapchanej perforacji a jeśli już to delikatnie ale nigdy nie zatkało całej dziurki.
Zależy co kryje się pod tym "sportem" - większość grubych projektów grupy VAG w Polsce, w tym RS6, R8, Golfy (po 700km+) jeżdżą właśnie na Zimmermann'ach.
Tor Poznań Track Day - M5, R8, 911, RS6 - jeżdżą na Zimmermann'ach (oczywiście o ile nie mają ceramiki)
o ATE nie ma co wspominać no bo wszystko zależy czyj produkt trafisz w ich pudełku
Info sprzed ponad 6-7 lat kiedy Textar był niemiecki i wtedy był zaj*** jakości.
Nie porównuj tego Brembo z którego tarcze możesz kupić do swojego BMW z tym prawdziwym Brembo ze sportów motorowych ;)
[QUOTE=HTN;546612]Zadzwoniłem do ziomka, który zajmuje się motorsportem i mówi, że jak tarcza ma być wytrzymała, to tylko EBC lub Ferodo.
Wydaje mi się, że trafiłeś na kogoś kto się podszywa pod tego prawdziwego "ziomka", w Polsce jest jedna taka osoba, która na hamulcach zjadła zęby i wywodzi się z motorsportu, konkretnie z rajdów. Do dziś ten "ziomek" obsługuje mnóstwo tematów w motorsporcie i na pewno nie polecił by Ci EBC, jeżeli zapytasz go o klocki to tylko i wyłącznie Ferodo, bez znaczenia czy na drogę czy do wyścigów czy do rajdów. Natomiast z tarcz to ten "ziomek" uznaje tylko Brembo ale nie to "Brembo" tylko prawidzwe Brembo oraz Zimmermann'a.
Zbieg okoliczności ;) Textar i Jurid byli kiedyś głównymi dostawcami dla BMW, ktoś akurat trafił, że miał z tyłu Tex'a a z przodu Jurid'a i to napisał ale to czysty przypadek ;)