Nie podważam tego, tak czy inaczej skoro masz jednak problem z tym biciem tarcz to coś gdzies musi być nie tak.
OK, niech Ci będzie mnie żal a ja nadal będę się śmiał, że Ty masz problemy z hamulcami a ja nie![]()
No to pytanie jaka była przyczyna tego, że zaczęły trzepać po tych 10k km.
Jeżeli chodzi o zawieszenia to również uważam, że robią bardzo dobre, mnóstwo tego sprzedajemy i wymieniamy w naszym serwisie i brak problemów, Co prawda czasami cena taka jak za Lemfordera ale w większości przypadków jednak połowa tej ceny, uważam, że warto. Z hamulcami miałem do czynienia 2 czy 3 razy i mam nadzieję, że nigdy więcej.
Textar - kiedyś ekstraklasa, zresztą pewnie większość tu wie, że kiedy dla BMW robili na pierwszy montaż ale po tej upadłości sprzed kilku lat teraz pozostała jedynie nazwa, produkcja w Japonii, jakość spadła, cena spadła.
No klocki no name jak założysz do nawet najlepszej na dobrej tarczy to możesz ją zarżnąć. Właśnie bardzo częstym problemem jest to, że ludzie biorą dobre, drogie tarcze ale że budżet nadszarpnięty to montują do nich byle jakie klocki albo co gorsze klocki, które były używane i tłumaczą, no ale to przecież tylko 2000 km na nich zrobiłem a potem jest lament i zgrzytanie zębami.
Brawo, w końcu ktoś użył prawidłowego określenia na ten stan rzeczy :) Tyle tylko, że w opisanym przez Ciebie przypadku nie dochodzi do odkształcenia tarcz a do powstawania różnic jej grubości. Zupełnie innym przypadkiem jest przegrzanie, które też objawia się jako bicie tyle tylko, że wtedy czujnik zegarowy Ci tego nie wykaże a tarcze trzepią po rozgrzaniu, film hamulcowy się zrywa i klocek zaczyna przeskakiwać.

, w końcu ktoś użył prawidłowego określenia na ten stan rzeczy :) Tyle tylko, że w opisanym przez Ciebie przypadku nie dochodzi do odkształcenia tarcz a do powstawania różnic jej grubości. Zupełnie innym przypadkiem jest przegrzanie, które też objawia się jako bicie tyle tylko, że wtedy czujnik zegarowy Ci tego nie wykaże a tarcze trzepią po rozgrzaniu, film hamulcowy się zrywa i klocek zaczyna przeskakiwać.