Strona 84 z 91 PierwszyPierwszy ... 34748283848586 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 902

Wątek: Tarcze hamulcowe, które firmy polecacie??

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Apropo Tarcz Rotinger zauważyłem u dziewczyny w punto że po około hmm 15 tyś kmm zrobił sie już rant na tarczy - ciut szybko ??!!

Początkujący Użytkownik Awatar Sorgal
    BMW
    E65 735i
    Hej, dorzuce moje wrażenia na temat tarcz. W zeszłym roku założyłem nowe klocki plus tarcze firmy Zimmermanny. Przed i po montażu oczywiście sprawdzone bicie na każdej tarczy i wszystko było w normie. Po mniej więcej 10.000km tarcze zaczęły bic, wyczuwalne drganie kierownicy przy hamowaniu z powyżej 130km/h. Przy prędkościach autostradowych czuć każde hamowanie. Nie wyrywa kierownicy ale strasznie irytuje. Czy ktoś próbował juz to reklamować?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d 06/2006
    Ja reklamowałem dwa razy w E39 i dwa razy pozytywnie. Założyłem najtańsze mik...dy i o dziwo kończą się już klocki a bicia jak nie było tak nie ma. Do E65 założę pewnie polskiego rottingera bo po co przepłacać...

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    @Sorgal reklamuj i nie daj się. Ja pół roku walczyłem ze sprzedawcą aż w końcu uznali. Textary pro+ nie wytrzymały 2kkm. Jeszcze mi wmawiali ,że przegrzane a na pewno nie były.
    @Fotek Mikoda też robi do E65 tarcze i ja właśnie się wahałem między Mikodą a Rotingerem. Wybrałem Rotingery i jestem bardzo zadowolony. Ciągle są idealne :)
    Mikoda w 5er służyła kilka lat z pełnym sukcesem więc też warto ją wziąć pod uwagę ale to było kilka dobrych lat temu a dziś nie wiem więc się nie wypowiadam.
    Co do Zimmermanna szkoda słów jak o mnie chodzi. 15 lat temu mistrz dziś chyba z plasteliny je lepią.

Początkujący Użytkownik Awatar Sorgal
    BMW
    E65 735i
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    @Sorgal reklamuj i nie daj się. Ja pół roku walczyłem ze sprzedawcą aż w końcu uznali. Textary pro+ nie wytrzymały 2kkm. Jeszcze mi wmawiali ,że przegrzane a na pewno nie były.
    @Fotek Mikoda też robi do E65 tarcze i ja właśnie się wahałem między Mikodą a Rotingerem. Wybrałem Rotingery i jestem bardzo zadowolony. Ciągle są idealne :)
    Mikoda w 5er służyła kilka lat z pełnym sukcesem więc też warto ją wziąć pod uwagę ale to było kilka dobrych lat temu a dziś nie wiem więc się nie wypowiadam.
    Co do Zimmermanna szkoda słów jak o mnie chodzi. 15 lat temu mistrz dziś chyba z plasteliny je lepią.
    No i masz, a ja nie kupilem tych rotingerow bo w życiu o nich nie słyszałem. Nie zostaje nic jak kupić a Zimmermanny oddać i czekać na zwrot kasy.

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez Sorgal Zobacz posta
    No i masz, a ja nie kupilem tych rotingerow bo w życiu o nich nie słyszałem. Nie zostaje nic jak kupić a Zimmermanny oddać i czekać na zwrot kasy.
    Kup tez polecam . Muszę założyć nowy temat ale wiem ze na hasło forum bmw 7er jest szansa na rabat. Bo rozmawiałem z rotingerem na ten temat

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 740d, 335i, 750dX
    Cytat Zamieszczone przez alexrud Zobacz posta
    Właśnie miałem pisać odnośnie Rotingerów, założyłem nie tak dawno je z klockami oryginalnymi montowałem sam piasta na lustro , bicie na piaście 0,01 na tarczach 0,03-0,05 i przy 110-120 jest wyraźne bicie pod czas hamowania . Pojechałem na wywarzanie i geometrie okazało się że mam spory luz na maglu i nie da rady geometrii ustawić , czekam na maglownice ( General Ricambi)
    wyeliminuję luzy i zobaczę . Jestem bardzo ciekaw co do tych tarcz no i magla.
    Nie-daje mi tylko spokoju że na tych tarczach i klockach co zdemontowałem nie było żadnych wibracji do puki mocniej nie rozgrzałem.
    Mozesz wiecej napisac odnosnie tego magla, wymieniles ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 760i 2003r i e65 730d 2004r
    Cytat Zamieszczone przez lysy_k Zobacz posta
    Mozesz wiecej napisac odnosnie tego magla, wymieniles ?
    Wymieniłem, jak na razie jakoś tam jest, raz już ją dokręcałem.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 740d, 335i, 750dX
    Nowa dokrecac... a po jakim czasie i mniej wiecej ilu km, chociaz zalezy po jakich drogach jezdzisz hehe

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 760i 2003r i e65 730d 2004r
    Nalatałem około 15000-18000 km, drogi średnie, noga cieżka