W E32 na tył były Jurid, bo akurat dziś sprawdzałem...
A co w E65 to nie wiem...![]()
W E32 na tył były Jurid, bo akurat dziś sprawdzałem...
A co w E65 to nie wiem...![]()
Ostatnio edytowane przez moloko5 ; 18-09-2017 o 20:09
W f10 były jurid, czyli nadal są zakładane
W e65 na oryginał jest firmy chyba SGW. Nie pamiętam dokładnie nazwy, ale nie są do dostania poza oryginalnym opakowaniem. Gdzieś o tym wcześniej pisałem.
O Juridzie czytałem bardzo dobre opinie. Są ciut tańsze, niż oryginał - chyba za ok. 800zł widziałem na eBay'u.
Za jurid'y zapłaciłem 340zl. Trochę je przeplacilem bo na allegro są po 200-220zl. Mowa o klockach na tyl
Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 19-09-2017 o 23:04
@HTN piszesz chyba o tarczach a @Dzuda ma na myśli klocki.![]()
A po montażu nowych jest ok ? Mierzyłeś bicie piast ?
Ja 760- ką ostatnio musiałem zejść z 240 dość ostro, to na końcu dostało takiego rezonansu i huku że się wystraszyłem, ledwo wyrobiłem, tarcze oryginalne nowe ( 1000-1200km) z tym że klocki ceramiczne ATE, czuję chyba że będę musiał oryginalne klocki założyć.
Tylko na tych oryginalnych klocach felgi jak by mazutem zlewał.
Ostatnio edytowane przez alexrud ; 22-09-2017 o 20:57
Jaki masz płyn hamulcowy? U mnie jak schodzę z takich prędkości, to pedał wpada w podłogę - płyn się zagotowuje i po hamowaniu. Wibracje wzrastające miałem na zamiennikach.
Klocki ceramiczne teoretycznie wytrzymują większe temperatury, niż zwykłe. Choć nie wiem jak tutaj oryginał się będzie zachowywał. Z tym pyleniem, to u mnie jest identycznie - klocki Zimmermann pylą jak wściekłe.