Coś z tym smarem miedzianym przesadzone. Ludzie smarują alu i nic sie nie dzieje. Problem jest chyba w jakości samego aluminium.
Coś z tym smarem miedzianym przesadzone. Ludzie smarują alu i nic sie nie dzieje. Problem jest chyba w jakości samego aluminium.
Dzisiaj wychodziłem z roboty i stała RS6. Sprawdziłem otwory w tarczy, niektóre miała nawet całkiem zaklejone klockiem. Chyba więc zapychanie się otworów to normalna rzecz.
No bez przesady... A co tam takiego wielkiego jest do roboty? Ja swoje wymieniłem 4 sztuki w 3h pod blokiem z rozkładaniem się z gratami. Ile wg Was trwa "właściwy" czas?
Ostatnio edytowane przez HTN ; 06-06-2016 o 20:08
Wczoraj dosyc ostro musialem przyhamowac z ok 180km/h do 70km/h i po tym zabiegu bardzo poczulem ze sie pokrzywily tarcze.. Jak lekko nacisnalem na hamulec to bylo bardzo mocne pulsacyjne hamowanie.. Po ok 10km jazdy sie uspokoilo.. Czyzby Zimmermany mi to zrobily czy tylne hamulce ktore sie zbieram wymienic ale cos sie zebrac nie moge..
Jeżeli czujesz to na pedale nie kierownicy to stawiam na tył - chociaż w ogóle nie powinny się pokrzywić od jednego hamowania.
Lewian ma rację - przegrzana tarcza. Sprawdź teraz, czy przy każdym mocniejszym albo długim hamowaniu Ci zaczyna bić. Ja dokładnie ten przypadek miałem z tylnymi tarczami w Monedo. Przegrzały się i przy lekkim hamowaniu było OK, ale jak kilka razy pod rząd mocniej przyhamowałem , potrafiły bić pod koniec. Tak samo się działo jak zaliczałem długie hamowanie - tarcza im bardziej się nagrzewała, tym bardziej biła.
U mnie niestety ten efekt jak już zaistniał, tak, do wymiany się nie skończył. Nie pomogło nawet bardzo powolne przetoczenie tarcz na maszynie.
Bardziej myślałem, że jest jakieś konkretne oznaczenie tego typu klocków. No, ale skoro nie ma, to trzeba skorzystać z Twoich sprawdzonych zaleceń.
Nie wiem, czy Zimmermann, ale fakt - w większości są właśnie wiercone.
Będę musiał u siebie sprawdzić, czy ten pył w otworach jest "luźny", czy twardy i z biegiem czasu mi całkiem zalepi otwory...
Ostatnio edytowane przez HTN ; 11-06-2016 o 08:36
Ale,co by to miało zmienić to płukanie ?
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line
Mercedes CLK W209 200K lift
BMW E90 320dA 177KM 08'
Głupi to nie jestem i to jest raczej wiadome, że chodziło o wypłukanie pyłu z otworków ale to tak naprawdę nic przecież nie zmieni prócz wyglądu.