Strona 18 z 90 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 902

Wątek: Tarcze hamulcowe, które firmy polecacie??

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    ATE Ceramic to te same klocki co Jurid White ;) A to piszczenie poranne po myciu auta to nic innego jak nalot, który tworzy się na tarczach pod wpływem wilgoci - taki już urok żeliwa ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    Cytat Zamieszczone przez Lewian Zobacz posta
    ATE Ceramic to te same klocki co Jurid White ;) A to piszczenie poranne po myciu auta to nic innego jak nalot, który tworzy się na tarczach pod wpływem wilgoci - taki już urok żeliwa ;)
    Ale na ATE nie miałem tego.
    było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E66 745iL
    Zawsze traktuję takie gazety z przymrużeniem oka ;) ale czytałem to też na stronach producenta i jeszcze gdzieś w innych odmętach internetu stąd moje wątpliwości :) dla mnie zawsze najważniejsza jest opinia ludzi którzy w tym siedzą na co dzień, później rzetelnych, prawdziwych i niezależnych testów a uzupełnienie to jakieś tam artykuły (sponsorowane mało się liczą). Dzięki za te informację teraz już wiem, co założę jak skończą mi się obecne klocki ;) Pozdro

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    Może to być po prostu przypadek choć co przypadek to inaczej więc nic nie jest wykluczone ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Do tarcz ZIMMERMANN zakładam klocki ferrodo, BREMBO, oryginał.
    Z ATE jako marki już dawno się wyłączyłem bo płacisz za napis a dostajesz jakość - nawet nie mam do czego porównać!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    K100RS, E65 730D

Cytat Zamieszczone przez lysy106 Zobacz posta
    Z ATE jako marki już dawno się wyłączyłem bo płacisz za napis a dostajesz jakość - nawet nie mam do czego porównać!
    Aby być do końca w zgodzie z prawdą powinieneś napisać: " Z ATE jako marki, kupowanej w kraju nad Wisłą, już dawno się wyłączyłem bo płacisz za napis ......"
    Dziwnym trafem zestawy tarcz i klocków sygnowanych marką ATE, ale kupionych za nieco większe pieniądze w kraju za Odrą i Nysą sprawują się bardzo dobrze.

Pozdr.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Cytat Zamieszczone przez solarisbus Zobacz posta
    Aby być do końca w zgodzie z prawdą powinieneś napisać: " Z ATE jako marki, kupowanej w kraju nad Wisłą, już dawno się wyłączyłem bo płacisz za napis ......"
    Dziwnym trafem zestawy tarcz i klocków sygnowanych marką ATE, ale kupionych za nieco większe pieniądze w kraju za Odrą i Nysą sprawują się bardzo dobrze.

Pozdr.
    Tylko powiedz mi po co przepłacać za ATE skoro masz b.dobrej jakości zamiennik w o wiele lepszej cenie?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    K100RS, E65 730D

Cytat Zamieszczone przez lysy106 Zobacz posta
    Tylko powiedz mi po co przepłacać za ATE skoro masz b.dobrej jakości zamiennik w o wiele lepszej cenie?
    Podczas jazdy po płaskim, być może nie ma to znaczenia, ale nie chciałbym np. podczas jazdy z rodziną w Alpach czy innych Pirenejach przekonywać się o jakości zamiennika

Pozdr.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    A jakie ma to znaczenie ? ;D Raz trafisz made in Germany wtedy tarcze masz produkcji Zimmermanna, innym razem made in italy a nawet made in PRC (china), nie masz na to wpływu także po co ryzykować ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    K100RS, E65 730D

Cytat Zamieszczone przez Lewian Zobacz posta
    A jakie ma to znaczenie ? ;D Raz trafisz made in Germany, innym razem made in italy a nawet made in PRC (china), nie masz na to wpływu
    Stojąc przed ladą w jakimkolwiek "aututeile" zawsze możesz zrezygnować gdy zauważysz "Made in PRC". Kupując na Ebay.de zawsze możesz się zapytać kto jest dostawcą zamawianych części.

Pozdr.