Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
Sam wymieniałem i z piasty to lustro zrobiłem a w końcu jedną to nawet zmieniłem i g..o to dało. Towar jest do d..y koniec kropka. Nikt mnie nie przekona. Tam nie ma filozofii aby wymienić hamulce ! No bez jaj.
OK, Ty nadal żyj w takim przekonaniu a ja i nasi klienci będziemy bezproblemowo eksploatować kolejne setki kompletów tarcz ;) A jak już będziesz miał dość zmagania się z bijącymi tarczami to polecam znaleźć przyczynę Twoich problemów a nie zrzucać winę na niskiej jakości tarcze :)

Cytat Zamieszczone przez marcin8181 Zobacz posta
bosch nie polecam.. mialem krzywe nowe po pewnym czasie ostatnio przetaczałem i jest juz lepiej...
teraz to jest loteria.. co kupisz....
Tylko czekaj aż bicie powróci ;) A następne znajdź przyczynę przegrzewania, (podkreślam przegrzewania a nie krzywienia bo to fizycznie niemożliwe) i ją wyeliminuj :)

Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
X2
Klocki niejednokrotnie piszczą gdzie nie jest winny montaż ani budowa tłumika drgań a materiał okładzin ciernych z którego ów klocek jest zrobiony.
Lewian chyba trochę za fantazjowałeś w tym temacie. Śmiem twierdzić (bez urazy) ,ze Twoja wiedza na ten temat jest niewielka i raczej wyczytana z netu a nie wzięta z doświadczenia.
Owszem, zdarza się, że piszczą klocki same z siebie, np klocki wyczynowe się tym charakteryzują ale one piszczą tym mocniej im mocniej hamujesz, wtedy wiadomo, że piszczy klocek o tarcze a jeżeli piszczy mu tylko przy dohamowaniu to problemem jest montaż a nie klocki.
No ale każdy ma swoją teorię, moja oparta jest na dziesiątkach tysięcy przerobionych przypadków a Twoja ?

Cytat Zamieszczone przez laso Zobacz posta
He he. Dobre nie ma się co popsuć w hamulcach. Chyba zapomniales o tak ważnych elementach jak tłoczek i prowadnice ktore zatarte potrafią narobić bigosu.
I to dużego, szczególnie po montażu nowych tarcz i klocków, które są cholernie wrażliwe na przegrzania.

Cytat Zamieszczone przez laso Zobacz posta
Ja znam zlota zasadę nigdy nie szlifować piasty do połysku. Wystarczy szczotka druciana
No to akurat strzał w kolano.