(...) Powiem za to inaczej - nie trzeba strzelać do kaczki z armaty. Jak na razie u mnie Textary się sprawdzają. Jakby one zawiodły, to kupię EBC. Widziałem komplet za 1000zł. Są dwuczęściowe, ale chyba nie pływające.
(...) Powiem za to inaczej - nie trzeba strzelać do kaczki z armaty. Jak na razie u mnie Textary się sprawdzają. Jakby one zawiodły, to kupię EBC. Widziałem komplet za 1000zł. Są dwuczęściowe, ale chyba nie pływające.
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 11-04-2017 o 09:02 Powód: PROSIŁEM!
@Zdzira850I wg mnie gwiazdorzysz. Co ma seryjne E65 do serii M ? Nie ma nawet możliwości kupienia takich tarcz do tego modelu . Normalne tarcze powinny wytrzymywać w takim aucie skoro tak to było zaprojektowane ,no ale jak robią takie gowno to i problemy są z nimi. Na tym to w tych czasach polega.
Może za niedługo napiszesz ,że ceramiczne tarcze trzeba stosować bo były już ileś lat temu stosowane?
I normalne wytrzymują kup OEM i da radę. W E38 mam OEM i jest ok. W E32 które wymaga lepszych hamulców testowałem masę zestawów jak pisałem sprawdziła się tylko formuła z. I nie gwiazdorze tylko w pyte tego przerobiłem to nie będzie mi tu ktoś tłumaczył że nie wiem na czym jeżdżę. A jak pisałem podejść do każdego mocnego AMG czy M czy RS one mają właśnie takie tarczę bo są one dużo mniej narażone na gięcie z racji całkiem innej konstrukcji która pozwala się tarczy nagrzać rozszerzyć i skurczyc z powrotem bez wygięcia się.
Aha co do wytrzymania wystarczy kupić OEM one wytrzymują i nie są gównem. Tylko niestety cena ale albo jakość albo cena co kto woli
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 10-04-2017 o 09:02
Panowie, wyluzujcie. Po co się spinać bez sensu.
Dokładnie
Tarcze to loteria
Oryginały też się krzywia![]()
dokładnie ja mam BOSCH i tez jest lipa.. były krzywe.. dałem do przetoczenia na aucie i teraz mam spokój... ale długo jeździłem z takim telepaniem.....
@HTN jak tam Textary się sprawują ? Moje padły i trzeba nowe. TRW lub Zimmermanna nie kupię na pewno .
Ile kilometrów na nich zrobiłeś ?