Dokładnie o taką procedurę właśnie chodzi . Przez te 300 km tarcza się nie tyle co dociera a bardziej wygrzewa i chłodzi co wpływa na jej dalszą poprawną pracę.
Klocki Textara fakt pylą , ale hamowanie jest na nich bardzo skuteczne. Brud mi osobiście nie przeszkadza bo i tak minimum raz w tygodniu myję auto.
Twarde klocki co prawda nie pylą aż tak ,ale bardziej katują tarczę i lubią sobie pisknąć .
Ja teraz na zestawie Rotinger/Textar jestem bardzo zadowolony.
Rotingery w dalszym ciągu na 1 miejscu?
Właśnie rozmawiałem z jednym z dystrybutorów i zrezygnował ze sprzedaży tarcz w/w fiirmy.
Powód? Zbyt duża ilość reklamacji. Ponoć producent nie potrafił nawet racjonalnie wytłumaczyć dlaczego odrzuca reklamacje.
A u mnie hamowanie z 200 co jakiś czas i dalej są idealne. Ciekawe nie ?
Co jeszcze ciekawsze, na forach BMW piszą ,że jak już się jakiemuś kilerowi przydarzy sie i oddaje do reklamacji to Rotinger nie robi właśnie żadnych kłopotów. Skąd w takim razie takie brednie bierzecie ?
Zresztą niech każdy zakłada co chce.
W mojej bejcy mają się super a jak sie coś im stanie to na pewno poinformuję. A to co powiedział kolega czy znajomy handlarz itd nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem.
Niestety ,czasami uczę sie na własnych błędach ale za własne pieniądze lub korzystam z informacji z tego forum od ludzi od których warto brać przykład i informacje.
Po dziesięciu latach spędzonym na tym forum można stwierdzić kto jest godny zaufania.
Spokojnie, na prawdę nie mam zamiaru udowadniać, że jest inaczej niż piszesz. Sam byłem zdziwiony tym co pisał dystrybutor.
Montujecie zwykłe czy nawiercane?
Ja mam nawiercane, nacinane i galwanizowane.
Kumpel do swojej E60 założył te same co ja ,jakoś dwa miesiące później i też jest w szoku ,że takie próby wytrzymują.
Aaaa i uwierz mi ,że i ja i on mamy świra na punkcie najmniejszego drgnięcia kierownicy lub jakiegoś dzwięku którego być nie ma prawa.
Ostatnio edytowane przez miro ; 27-09-2018 o 12:38
No ja zaufałem informacji z forum i efekt znamy. Swoją drogą tarcze idą na reklamację jak dostanę odpowiedź to dam znać co stwierdzili. A klocki pyla każde opór i jak się ten raz myje jak miro pisze to nie problem.
Miałeś identyczne tarcze jak Miro?
Może tylko zwykłe bez nawierceń i nacięć się krzywią?
Ostatnio edytowane przez Matej ; 27-09-2018 o 15:50
Ja mam rotingery nawiercane z klockami oryginalnymi w 760i i uwierzcie mi ze maja bardzo ciężko, złego słowa nie mogę powiedzieć.
Miałem te nawiercane i nacinane. Zobaczymy co producent odpisze ale biły ledwo auto z podnośnika zjechało niestety.