hmm.. to co mówisz ma sens to po co jest ta pompa w zaznaczona na drugim diagramie ??
hmm.. to co mówisz ma sens to po co jest ta pompa w zaznaczona na drugim diagramie ??
Ta pompa wlasnie podaje palwo do przodu do pompy wysokiego cisnienia (tej pedzonej z rozrzadu)
Pompka nr 9 ta o ktorej piszesz jest wlasnie pod podloga - pompa sredniego cisnienia. Czesto na krotka mete pomaga jej.... walniecie mlotkiem. naprawde
oświeciłeś mnie chłopie !!! jak robiłem swojego diesla drapałem się po glacy prawie tydzień gdzie jest owa pompa średniego ciśnienia.... ale u mnie problem był w pompie wysokiego ciśnienia a dokładnie w zardzewiałym zaworku wewnątrz u mnie EINSPRITZANLAGE znaczyło wymień silnik bo zatarła się pompa zerwała rozrząd i połamała wałki 8/
Spoko Kempes! Lubie piwko ;)
Czyli reasumujac - Ty masz wiedze gdzie pompa, a co arti ma poniekad dalej problem, bo musi zdiagnozowac.
Niestety (tak po cichu) ma m przeczucie ze to wlasnie pompa, ale to wykaze diagnoza. Tak jak wczesniej pisalem - klopoty z cisnieniem.
Też jestem degustatorem piwka więc na spociku ogarniemy tematTak jak napisałeś najpierw diagnoza jeśli okaże się że to pompa wysokiego ciśnienia to>>>>>do regeneracji zanim połamie wałki rozrządu tak jak u mnie (używka w tym przypadku nie wchodzi w grę)
Czyli diesel tani w utrzymaniu :hah:
Dawno to mowilem, a jest jeszcze pare spraw ktore potrafia sie zepsuc ;(
Nowoczesny diesel w konfrontacji z PB (mowie o kosztach napraw) raczej nie ma szans. Dobrze jak sluzy...
Naprawiaj co art czym predzej i dawaj na spot 9-go!
witam! dzisiaj jestem umówiony na diagnoze komp. jak wrócę dam wam znać co sie sypło . Wczoraj ztankowałem do fula niby normalnie i niepokazywała komunikatu. pozdrawiam!
B-ędziesz M-iał W-szystkie
Panowie jestem uspokojony byłem na oględzinach i pokazało że było za małe ciśnienie na wtrysku oraz że jest spalona lub kilka spalonych świec ! meher stwierdził że to było spowodowane brakiem paliwa w układzie ,aha i jeszcze był jakiś błąd w webasto .ale wszystko jest wykasowane .fura lata bez problemowo, na szczęście dla mjego portfela :D .Także cargo 09,11 godz 12 jestem .pozdrawiam :papa:
co arti przepraszam że pytam ale o której bedziesz mniej więcej w nowym dworze?? bo ja jadę przez płońsk i tam nasze drogi się zchodzą może byśmy razem dobili do cargo jeśli oczywiście chcesz.
słuchaj a będziesz jechał przez lipno ? to może byś odbił na włocławek byśmy kulneli się dołem przez sochaczew?