Benzyna w dolocie może się wziąć z uszkodzonego regulatora ciśnienia paliwa, który puszcza benzynę wężykiem podciśnieniowym
Benzyna w dolocie może się wziąć z uszkodzonego regulatora ciśnienia paliwa, który puszcza benzynę wężykiem podciśnieniowym
Witam.
Kontynuuję temat. Auto kupiłem od użytkownika "Kaszana". Auto praktycznie od zakupu stało w garażu. Zrobione uszczelnienie w moście, uszczelniacz w skrzyni, uszczelniacz na wale w silniku, komplet hamulców, naprawy blacharskie, cieknąca nagrzewnica, połamane klapki w dmuchawie naprawiony i prawidłowo zamontowany wydech i wiele innych drobniejszych napraw. Dzisiaj zapaliłem auto pierwszy raz po tygodniu. Silnik pracuje fatalnie, czuć benzynę, źle wchodzi na obroty, trzęsie budą, przerywa. Chodzi gorzej niż gdy go kupiłem. Zastanawiam się czy to może być związane z Lambdą bo ciężko było ja wykręcić i mogła się bardziej uszkodzić. Zamieszczam filmy:
Pierwsze zapalenie po tygodniu (zimny silnik) z podłączoną lambdą
https://www.youtube.com/watch?v=KEv9...ature=youtu.be
Niezły klekot a jak zachowuję się w czasie jazdy,ja też mam problem z moją bunią i też mi coś klepie w silniku
Po kupnie auto chodziło dosyć dobrze. Ładnie przyśpieszało, tylko jak był zimny nierówno chodził. Wydaje mi się że znacznie pogorszyło się po wymontowaniu lambdy i ponownym montażu. Jest to możliwe?? Jutro się nim przejadę i zobaczę jak się zachowuje. Jakie ten silnik (m30b35) powinien mieć obroty, takie jak na filmie??
Drugi film,
silnik nadal zimny (drugie zapalenie), chodzi na benzynie.
https://www.youtube.com/watch?v=HpLs...ature=youtu.be
Cześć,
mam podobny problem. Powiedz mi czy doszedłeś już do tego co było przyczyną tej nierównej pracy? Czy po nagrzaniu silnika ustępuje Ci ten objaw? Na PB i LPG jest to samo do 70-80 stopni temp wody? Czy zmiana sondy pomogła? Szczerze to cały układ zapłonowy jest u mnie tip top włącznie z czujnikami ASO. Pozostaje mi jeszcze właśnie sonda do wymiany (ma 4 lata - kupiona w ASO), ale przed tym chciałbym się upewnić czy to na pewno będzie to. Niestety podpinając się pod 2 kompy nie wyskoczył mi jej błąd :/
Kolejny film.
Bez lambdy na benzynie.
https://www.youtube.com/watch?v=vnJu...ature=youtu.be
Podepnę się pod temat. Też mam problem z nierówną pracą mojego M30B35, na biegu jałowym słychać "ciuchanie" z wydechu, śmierdzi niedopalonym paliwem, a jak się przełączy na gaz to czuć gaz. Pozatym trzęsie się buda, ale silnik pracuje na każdym cylindrze, po ściśnięciu węży od gazu na każdym jest ta sama różnica, jak do tej pory z zapłonu wymieniłem świece, były czarne, czyżby lambda? Na gazie dymi na biało i ma według mnie mało mocy z dołu.
Po odpięciu przepływki prawie zdycha, ale nie wiem czy zdechnie bo dodawałem gazu i strzelała, ale jakoś się wkręcała, a później chodziła na wolnych, czy to prawidłowa reakcja?
Przepustnice mam z EML. Nie chcę wymieniać całego zapłonu po kolei bo z tego co się naczytałem to w bardzo wielu przypadkach nic nie dało, a ja nie mam tysiąca czy dwóch na wyrzucenie. Jeździ bez problemu, podczas jazdy nie ma jakichś szarpnięć czy coś, bez problemu osiąga 180 i nic sobie z tego nie robi. Czy po podpięciu pod komputer wykaże mi na przykład awarię czujnika temperatury zasysanego powietrza? Gdzieś czytałem że to może być przez to. Poza tym przy odpaleniu na zimnym łapie 1200 obrotów i po sekundzie spada na ok.700, tak ma być?
Jak trzeba to jutro mogę nagrać filmik jak odpala i chodzi na zimnym. Proszę o pomoc, bo ja nie mam pojęcia co to może być. :(
Ostatni film.
Z podłączoną lambdą na gazie.
https://www.youtube.com/watch?v=xb-2...ature=youtu.be
To jeszcze filmik ode mnie, stała ponad 12h ale nie ma różnicy czy stoi tyle, czy tydzień, na ciepłym pracuje tak samo. Gdzieś tak przed 2:00 włączył się gaz i zaczęła równiej pracować niż na benzynie, ale bardzo nieznacznie. Co może być źle?
Ostatnio edytowane przez Vide Cul Fide ; 03-08-2014 o 22:20
Nagrałem filmik z podłączania i odłączanie przepływomierza na benzynie, pod koniec na gazie.
Prawidłowo reaguje czy powinna inaczej? Ciekawe jest to że po tym odłączeniu i podłączaniu jak już wpiąłem ostatni raz to obroty się podniosły na niecałe 900 a zwykle są ok 700. Budą dalej telepie. Mierzyłem termistor na 1 i 4 pinie, wyszło że jest dobry, 2,26 kOhm przy ok. 24 stopniach w garażu (silnik zimny). Wie ktoś o co chodzi? Dodam że nie ma mocy, nie idzie tak jak 3,5 litra iść powinno.
Ostatnio edytowane przez Vide Cul Fide ; 03-08-2014 o 22:20