Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: zdjety gril i co dalej?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar e4r5t
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    Sk±d
    wroc³aw

zdjety gril i co dalej?

Witam,
    udalo mi sie zdjac gril bez uszkadzania go za pomoca mlotka i malego pienka:-) i teraz pytanko z prawej strony mam jakas wajche metalowa jakby od otwierania maski, ale ruszam tym ciagne, popycham i maski nadal nie moge otworzyc:/ widzialem tam jakas linke, ktora szla w kierunku lewego reflektora(stojac przodem do auta) lekko ja pociagnalem i niestety zerwala sie calkiem, prosze o rady jak uporac sie z ta maska, poniewaz rzeczoznawca musi mi zerknac do srodka,aby odczytac nr itd:/

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    750iL
    Sk±d
    wawa
    Calkoem sie zerwala ta idaca na lewa strone?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar chytrusek
    Do³±czy³
    Jun 2012
    BMW
    e38 740 M62B44
    Sk±d
    Krasnystaw
    Czêsto siê to zdarza. Nit, którym jest zakoñczona linka wyskoczy³ z mocowania. Mi siê tak zrobi³o, kiedy spu¶ci³em olej do wymiany, a nie mog³em otworzyæ maski, ¿eby wlaæ nowy - auto uziemione na podje¼dzie u znajomych ;-)
    Poradzi³em sobie, profiluj±c kawa³ek druta w haczyk i praktycznie po omacku, przez zdjêty grill, uda³o mi siê po godzinie prób, zahaczyæ i otworzyæ.
    Po tej przygodzie zaczepi³em w miejscu, które dojrzysz po otwarciu opaskê, któr± teraz w razie co mogê odszukaæ i awaryjnie otworzyæ lewy zamek. A na linkê do³o¿y³em malutk± podk³adkê, ¿eby nie przechodzi³a przez mocowanie.
    Wiem, ¿e to druciarstwo i powinienem zmieniæ linkê, ale musia³em co¶ szybko wymy¶liæ i tak ju¿ zosta³o ;-)
    Ostatnio edytowane przez chytrusek ; 28-02-2013 o 17:34

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    ....
    Sk±d
    ...
    chytrusek, dziêki za pomys³, zrobiê tak samo :D awaryjny haczyk do otwierania lewego zamka, bo czasami te¿ mam problem.
    W sumie ja opanowa³em otwieranie zamka prawego (od strony kierowcy) a z tym drugim zawsze problem.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar e4r5t
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    Sk±d
    wroc³aw
    u mnie chyba dwóch nie mogê otworzyæ:/nawet nie wiem, gdzie tam co siê znajduje mogê prosiæ jakie¶ wskazówki?:D

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    ....
    Sk±d
    ...
    jak masz zdjête nerki to zamek od kierowcy otworzysz od razu, jak masz linkê na nim to widzisz gdzie biegnie, nawet palcem wyczujesz gdzie jest zahaczona, wtedy pchniesz czym w t± d¼wigienkê co jest do linki np wkrêtakiem i zamek otwarty. Od strony pasa¿era gorzej, poradzono mi bym zrobi³ z drutu haczyk i na wyczucie próbowa³ go zaczepiæ na wysoko¶ci zamka, ale nigdy mi siê to nie uda³o. Za to zrobi³em naciêcie we wlocie tak na wysoko¶ci zamka i palcem znajdujê d¼wigienkê i poci±gam.

jak znajde opisy w necie to zaraz ci wklejê w ten post

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2012
    BMW
    e38 750i
    Sk±d
    Wa³brzych
    s³uchajcie nie zak³adaj±c nowego tematu, standardowo nie moge otworzyc maski jeden zamek puszcza (od kierowcy - anglik) a drugi trzyma. Jak widac na zdjeciu musiala wypa¶æ linka

mam pro¶be czy kto¶ mo¿e mi zrobiæ zdjecie otwatrej maski a dok³adnie tego zamka gdzie ta linka wchodzi ? ma³o co widaæ i nie za bardzo wiem gdzie grzebaæ drutem ¿eby to otworzyæ
    moj e-mail rafal.hadera@gmail.com z góry dziekuje.

Podobne w±tki

1. nerki , atrapa ,gril
    Przez lukasz7 w dziale TUNING
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 08-09-2010, 18:55
  2. Rozbite auto i co dalej
    Przez jarogmur w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 28-06-2010, 13:50
  3. Nowy gril chrom :)
    Przez max w dziale TUNING
    Odpowiedzi: 4