Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Czy ktoś zna te auto

Początkujący Użytkownik
    BMW
    -

Post Czy ktoś zna te auto

Witam,
    mam na oku e38 730ia, z pod tego linku:
    http://otomoto.pl/bmw-730-stan-bdb-g...C30921786.html

mam zamiar jechać ją obejrzeć, czy ktoś zna te auto? lub jeśli nie to może widzicie coś więcej niż ja po fotkach i opisie, czy coś może być nie tak z tym autem? nigdy nie miałem automata i w związku z tym głównie kierują się moje obawy oraz pytanie w tym dziale ;)

po rozmowie ze sprzedającym wiem że auto prawdopodobnie nie ma katalizatorów bądź ma a tłumiki nie są seryjne, ale prawdopodobnie zostało to zrobione jeszcze przed przyjazdem do PL i nie ma falowań obrotów, jedynie inaczej chodzi pod względem akustycznym, po za tym samochód jest trochę obniżony, zanikają piksele na panelu klimy, oraz pod zegarami wyskakują dwa komunikaty, jeden odnośnie żarówki świateł mijania a drugi podświetlenie tablicy rej.

Za wszystkie odpowiedzi oraz rady serdecznie dziękuję ;)
    Ostatnio edytowane przez kmiecik ; 24-10-2013 o 07:55

Początkujący Użytkownik Awatar bany76
    BMW
    e38 740i e-38 735i Audi A6 C6 3.2 V6
    Blog
    2
    Jak wymienisz żarówki to komunikaty powinny same zniknąć a piksele to taśma do wymiany ja wymieniałem ale tą pod zegarami i wgrałem komunikaty po polsku. Lampy przednie jakieś zaparowane, kierownica troszku przetarta już. A co do automatu to jak nie szarpie i płynnie zmienia biegi to nie masz co się bać. Najważniejsze żeby w skrzyni oleje i filtry były wymieniane ja w swojej wymieniam co 60 tys km i nie narzekam na skrzynie.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    -
    dzięki za sugestie. niestety widzę że ogłoszenie jest już nie aktywne, ale za to znalazłem drugą sztukę

---> http://otomoto.pl/bmw-730-manual-gaz...C30814597.html <---

dla mnie plusem jest w niej fakt że to manual, ale za to ma panel od klimy z pokrętłami, sam nie wiem jak się na to zapatrywać mam mieszane uczucia co do takiej klimatyzacji w e38, po za tym wydaje mi się mniej zadbana i fotel od pasażera ma jakąś łatkę chyba naklejoną. zna ktoś? lub też mógłby powiedzieć kilka słów po ogłoszeniu czy warto?

Zaawansowany Użytkownik Awatar zdzichu290186
    BMW
    było E32 735 R6
    Kolego kmiecik piszesz, że pokrętła i że coś z fotelem nie tak, szczerze nie przyglądałem się zbytnio, ale z całym szacunkiem do Ciebie i dla twojego portfela to czego się spodziewasz po egzemplarzu za 9 tyś ?? Bierz pod uwagę to że w takim samochodzie tej klasy za takie pieniądze możesz się spodziewać wszystkiego, bo nikt za takie pieniądze nie odda 7er w której nie będzie nic do zrobienia.

No chyba że szukasz auta do odbudowania, ale trochę mija się to z celem. Może jeżeli szukasz samochodu w takim przedziale cenowym to rozejrzyj się za e32 ??

Pozdro

Początkujący Użytkownik
    BMW
    745i 2003
    jeśli mogę się wtrącić, to od maja do sierpnia przy pomocy kolegi który ściąga luksusowe samochody z DE szukałem e38 przed liftem 750i i miałem na zakup 25tysi, no i nic nie znalazł bo jak pojechał i oglądał to była wielka masakra, a jak już miał to po jeździe próbnej padło wisko i pupa. Kupiłem od znajomego droższą e65 sprawdzoną, ale nie do końca. Powodzenia w poszukiwaniach

Początkujący Użytkownik
    BMW
    -
    za 9 tys chciałbym kupić auto które będzie miało zdrowy silnik skrzynie, podłogę. to tyle co oczekuje od auta w głównej mierze, to że fotel podarty czy klima na pokrętła to tylko takie moje spostrzeżenia, a dodaje je tu ponieważ może ktoś zna któreś z tych aut które dodaje, i chce się dzięki temu uchronić przed autami które są sprzedawane bo się coraz gorzej sypać, bo właściciel musi tylko dokładać do silnika osprzętu itp.

nie pytam czy to są perełki laleczki, bezwypadkowe, z każdą śrubką oryginalną czy nawet jednym zatrzaskiem nie urwanym, szukam auta które po 1 ma bez awaryjnie jeździć, po 2 ma jeździć zostawiając 2 ślady oraz powinno mieć podłogę bez rdzy. resztę sukcesywnie można sobie dopieścić. także jesli ktoś coś wie na temat owych aut czy nie są to miny proszę o info ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    http://tablica.pl/oferta/bmw-730ia-s...5-ID3VrHz.html ja to auto znam sam je wystawiłem znajomemu. Kiedyś musiała mieć z przodu małego dzwonka bo maska (brak znaczka) i błotniki malowane. Tak to auto jest całe nie jakiś szpachlowóz z przystankiem autobusowym w sobie, skrzynia i silnik jest ok. Więcej pytań PW również zdjęcia czego tylko chcecie z auta.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    Blog
    3

Łooooo matko, jaki truuup oO już nie mówiąc o tym że to prawdziwy "individual"... no, ale cena mówi sama za siebie. Ja bym nie brał, chyba że na części o ile się opłaca.

kmiecik - za 9koła ma prosto jeździć i być autem bezawaryjnym? bez urazy ale to lepiej poszukaj sobie mercedesa w124 w dieslu tym bez turbiny jeszcze, chyba 75km mocy.
    Będzie jeździć i jeździć nawet jak ma 20x licznik cofnięty.
    Ostatnio edytowane przez grim ; 24-10-2013 o 16:29

Początkujący Użytkownik
    BMW
    -
    Cytat Zamieszczone przez grim Zobacz posta
    Łooooo matko, jaki truuup oO już nie mówiąc o tym że to prawdziwy "individual"... no, ale cena mówi sama za siebie..

o którym e38 mówisz?

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Cytat Zamieszczone przez kmiecik Zobacz posta
    za 9 tys...... szukam auta które po 1 ma bez awaryjnie jeździć, )
    Będzie ciężko