Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 22

W±tek: Wymiana podszybia fotorelacja

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2013
    BMW
    e38
    Sk±d
    Opole

Post Wymiana podszybia fotorelacja

Witam! Chcia³bym przedstawiæ Wam fotorelacjê z wymiany podszybia w naszych autkach. Potrzebne do tego bêd± nastêpuj±ce narzêdzia: Torx T80 i ¶rubokrêt p³aski. Cena nowego Oryginalnego podszybia wraz z 10 za¶lepkami 200 z³.

Przed wymian±:

Do odkrêcenia wycieraczki od strony kierowcy u¿ywamy Torx T80 (ciê¿ko go dostaæ poza tym ten Torx nie mo¿e byc pe³ny, musi mieæ otwór od spodu. W wersjach po roku 1998 odkrêcanie wycieraczki wystêpuje ju¿ na zwyk³y klucz p³aski). Demonta¿ wycieraczki od strony pasa¿era jest zbêdny. Mocowania podszybia podwa¿amy ¶rubokrêtem p³askim.

Czy¶cimy miejsce za³o¿enia nowego podszybia i cieszymy siê nowym wygl±dem:)

Dla porównania stare podszybie vs nowe!

Pozdrawiam!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2012
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    wawa(L)mokotów
    Fajna fotorelacja, te¿ mia³em tak± zrobiæ, ale do niej nie dosz³o. U mnie zabieg zrobiony jaki¶ czas temu...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar alkoholic
    Do³±czy³
    Sep 2013
    BMW
    Kompot 318ti
    Sk±d
    Bielsko-Bia³a
    Hehe te¿ to przerabia³em i opisa³em w dziale gdzie siê witamy i przedstawiamy nasze auta.Tylko ja nie mia³em torx-a ;p a gdzie kupi³e¶ podszybie ja da³em 229z³ bez spinek :/

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2013
    BMW
    e38
    Sk±d
    Opole
    Cytat Zamieszczone przez alkoholic Zobacz posta
    Hehe te¿ to przerabia³em i opisa³em w dziale gdzie siê witamy i przedstawiamy nasze auta.Tylko ja nie mia³em torx-a ;p a gdzie kupi³e¶ podszybie ja da³em 229z³ bez spinek :/
    Kolego w Opolu ul. Spokojna. Podaje link: http://www.m-auto.opole.pl/index.php

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Fajna fotorelacja ,ale ma³a poprawka,ró¿nica w odkrêceniu lewego ramienia wycieraczki /tzn w samym zastosowaniu odpowiedniego klucza/ nie wynika z rocznika ,tylko z tego czy auto ma elektryczny docisk wycieraczki czy nie.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2012
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    wawa(L)mokotów
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Fajna fotorelacja ,ale ma³a poprawka,ró¿nica w odkrêceniu lewego ramienia wycieraczki /tzn w samym zastosowaniu odpowiedniego klucza/ nie wynika z rocznika ,tylko z tego czy auto ma elektryczny docisk wycieraczki czy nie.
    O jakim elektronicznym docisku mówisz? Kiedy to by³o stosowane bo o tym jeszcze nigdy nie s³ysza³em ( ca³y czas cz³owiek uczy siê o swoim aucie)

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Od spodu jest silnik jaki dociska ramiê wraz ze wzrostem prêdko¶ci. Juz w e32 to by³o ,przynajmniej w mojej e32 jest .

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2013
    BMW
    e38
    Sk±d
    Opole
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Gdzie¶ na forum czyta³em, ¿e w³a¶nie to od rocznika auta jest uzale¿nione (kolega ma z 1998r. na zwyk³± ¶rubê)...o silniczku równie¿ czyta³em, który odpowiada za docisk wycieraczki przy pewnej prêdko¶ci...

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Cytat Zamieszczone przez £ukasz86 Zobacz posta
    Gdzie¶ na forum czyta³em, ¿e w³a¶nie to od rocznika auta jest uzale¿nione (kolega ma z 1998r. na zwyk³± ¶rubê)...o silniczku równie¿ czyta³em, który odpowiada za docisk wycieraczki przy pewnej prêdko¶ci...
    Tak jak pisa³em wcze¶niej ,zalezne jest to tylko od wodzimisie kupuj±cego nowe e38 ,a nie od rocznika.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    728i
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    3
    Ale takie jedno pytanie, czemu Torx nie mo¿e byæ pe³ny? Z tego co pamiêtam to po odkrêceniu tej pierwszej ¶ruby jest druga, nie wiem czy te¿ taki sam rozmiar tego Torxa, ale nie rozumiem po co pusty w ¶rodku? przecie¿ tego "ciulika" da siê wyci±gn±æ... czy co¶ ¼le kojarzê?

Podobne w±tki

1. [karoseria] Naprawa podszybia?
    Przez Michal750 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 16-04-2012, 17:38
  2. Wymiana podszybia
    Przez puchacz w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 09-11-2011, 09:41
  3. Wymiana podszybia ?!
    Przez Miko³aj w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3