Kupię sprężyny na tył z modelu e38 do mojego e32.
Kupię sprężyny na tył z modelu e38 do mojego e32.
hej mam jamexy -30
uzytkowane 15tys km
a nie prosciej od e32 do e32? co mozna zyskac?
tak podejda ja mam 3,5
Sprężyny z e32 mają 9 zwojów ,a z e38 10 więc nie będzie tak siadać tył, a siedzi mi już tragicznie. Jest to rozwiązanie tymczasowe bo w planach jest bilstein b8 sprint i sprężyny obniżające, a żadnych podkładek gumowych tam nie chcę pchać bo nie jestem przekonany, chociaż mój frend założył i jest zadowolony z tych gum.
Wolałbym standard bez obniżania, na to przyjdzie jeszcze czas... No chyba, że o czymś nie wiem i źle rozumuję, wtedy proszę o naukę :)
Edytuj posty !!
Ostatnio edytowane przez Anatol ; 23-10-2013 o 22:22
ilosc zwojów nie zawsze mowi o twardosi czy "osadzaniu" tyłu, tyl opadł bo stare sprezyny
No tak rozumiem to ale też sam nie wymyśliłem, że będzie lepiej jak sprężyny z e38 dam. Sprężyny są stara ale jak napisałem to tylko tymczasowe rozwiązanie, nie opłaca mi się teraz kupować nowych dedykowanych bo zamierzam zrobić to razem z wymianą amorków i obniżeniem auta, więc nie będę kupować nowych standardowych sprężyn jeżeli mam zamiar obniżyć auto bo pieniądze pójdą w błoto, a na chwilę obecną mam inny wydatek w postaci opon zimowych. O sprężynach i amorkach pomyślę później.
Proszę bardzo: http://allegro.pl/listing/listing.ph...C4%99%C5%BCyny