Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 22-10-2013 o 00:02
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Powiem ci, że dziwna sprawa, ja mam m30b35 w automacie i z gazem sekwencyjnym, i u mnie wychodzi miasto 14-17 trasa 10-12 litrów także naprawdę bardzo dużo coś ci spala ten samochód :D oczywiście tyle wychodzi na LPG, na benzynie trochę mniej wyjdzie.
aa i dodam, że zawory mam do regulacji bo naprawdę słychać :D
a może hamulce ci trzymają ? no bo takie spalanie to jest aż nie do pomyślenia, skoro nawet na gazie ci tyle pali to sonda nie ma nic do tego... tak mi się wydaje bynajmniej
Ostatnio edytowane przez JustBringIt# ; 22-10-2013 o 00:26
Ja jedynie mogę dodać od siebie, że gdy miałem e32 m30b35 ze zwykłą instalacją STAG 50 to u mnie spalanie w trasie wychodziło w granicach 13-14 litrów.
Co do spalania w mieście nigdy nie przywiązywałem do tego większej uwagi. Ile spaliła to jej, ale trasa autentycznie 13-14 l/100.
Tak jak koledzy radzili wcześniej, sprawdź w pierwszej kolejności sondę bo nie wydaje mi się, że podzespoły LPG aż tak by rozrabiały, że masz takie wyniki.
I zobacz termostat. On ma ogromny wpływ na spalanie.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Skoro jednak twierdzą chłopaki, że te silniki aż tyle nie palą to może sprawdź również i przepływkę, bo ona pracuje na pb i lpg i ma dużo wspólnego ze spalaniem, a tam jest chyba na klapce która lubi się zaciąć po strzale z gazu
Hana ok 90-100zł za szt. do Ciebie najlepiej czerwone
M30B35 sekwencja - spalanie na trasie 12 litrów - miasto 15 - 17 lpg. Również myślę, ze masz sonde do wymiany, przy okazji wymień czujniki temp - 3 jeśli masz eml - koszt +- 100zl
Ja mam m30b35 z automoatem 4hp22 z 1988r. Miałem instalację KME z parownikiem Gold. Nowy parownik został zamontowany razem z wtryskami HANA(koszt to ok. 700zł. Na trasie spalanie wynosiło 12,5-13l, w mieście 20l, mieszane 16l. Sprawdź sonde i przepływke na początek. Podobny przypadek miałem w e36 z m40b18. Spalanie było o 20%-30% większe, ale po wymianie przepływki i sondy lambda wszystko wróciło do normy.
Hany czerwone są zamałe do tego smoka. Mam założone właśnie takie i musiałem spore ciśnienie około 1,4 ustawić bo mu brakowało.
Jak kupować to zielone. To kolejny przypadek gdzie teoria mija się z praktyką.
Według tabelek jeszcze ma zostać sporo zapasu a tu jednak ledwo starczają.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein