detem to przy doładowanych motorach można grzebać a nie przy wolnossakach bo to nieopłacalna impreza
detem to przy doładowanych motorach można grzebać a nie przy wolnossakach bo to nieopłacalna impreza
ile silników wystroiłeś na decie ? za bardzo nie wiesz co chodzi.
m60b40 przed programem 272hp/341Nm po 301hp/388Nm faktycznie nie opłacalna impreza.
Przy doładowanych to można sobie grzebać na EMU.
M60 nie chodzi nie równo bo ma ostrzejsze wałki tylko sterowanie czyli mapa jest do dupy. Przecież jak ktoś wyjechał nówką v8 e32 czy e34 to silnik chodził jak stół. Po zrobieniu programu ustawieniu paliwa i przede wszystkim zapłonu jest mega różnica.
Ostatnio edytowane przez matey ; 23-10-2013 o 16:24
Nie wystroiłem żadnego, ale wiem do czego det służy, mam doładowane e34, które fakt na razie nie jeździ bo silnik umarł, ale troszkę się z tematem zdąrzłem obyć, gdybym uważał że det w wolnossaku jest wystarczającym rozwiązaniem, to bym turba tam nie montował, samymi mapami wiele nie ździałasz, skoro zabrałeś się za strojenie to trzeba było również pomysleć o wydechu i dolocie, te 28km i 47nm to może i dobry wynik ale pamiętaj że jest to wynik z auta prawie 300 koni więc ledwie 10% a nie wiem czy wiesz czym się może skończyć grzebanie w mapach paliwa i zapłonu w podjechanym motorze? Ja też byłem taki pewny siebie że nie trzeba robić remontu bo miało być lekkie dmuchnięcie w okolicy 0,5 bara a mimo to silnik powiedział papa