Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Witam

Początkujący Użytkownik Awatar JuniorS
    BMW
    750 iL

Huhu

Trochę świeższe fotasy... Ale to i tak nie jest jeszcze to co ma być ^^

Na załączonych zdjęciach widać szpecące blizny mojej fury. Może nie wiele się zmieniło patrząc tak z zewnątrz aczkolwiek wciąż i nadal coś się dzieje. Ogólnie od dnia zakupu do dziś wymieniłem :

Filtry od A do Z (Paliwo, Olej, Powietrze, Kabina)
    Oleje od A do Z (Silnik oraz skrzynia biegów)
    Płyny eksploatacyjne od A do Z (Chłodniczy, Hamulcowy, Spryskiwacz, Wspomaganie)
    Pompa wody
    Tarcze hamulcowe kpl. przód oraz tył wraz z klockami i linką ham. ręcznego oraz czujniki zużycia klocków - All ATE. Jedynie okładziny ręcznego ABE... Tłoczki hamulcowe również nowe. Wymieniłem ponieważ jeden był nadgryzony przez "rudą" a że były tanie to kupiłem ich 4 szt wraz z gumkami itd. Ot zestaw naprawczy cylinderków ham...
    Przewody układu hydr. zawieszenia.
    Zbiornik paliwa
    Pompę paliwa
    Łączniki stabilizatora
    Gumy stabilizatora
    Końcówki drążka kier.
    Wahacze (banany) tył
    Tuleje pływające tył
    Łączniki tył... (Chyba łączniki te krótkie) - Nie wiem jak się to fachowo zwie :D

Chyba wszystko z klamotów których nie widać... Następnie osoby widzące mój pojazd częściej niż raz na trzy dni zaobserwowali iż (zdjęcia tego nie pokazują ponieważ są z 14 a wczoraj tj. 23.11 zmieniło się troszeczkę)

Drzwi zostały zaopatrzone w listwy ozdobne z chromem. Drzwi tylne lewe i prawe przeszły prace blacharskie i są na gotowo. Walczyłem z drzwiami kierowcy. Klepałem, klepałem i stwierdziłem że nie ma sensu. Na wiosnę kupię nowe (używane) drzwi i będzie gitara.
    Pogoda nie rozpieszcza więc reszta prac blacharskich dopiero wiosną.

Felgi również pójdą do piaskowania, malowania dopiero wiosną. Na dziś dzień zostały wyważone jak należy i się kręcą. Kapeć 17 cali o rozmiarze 235/55.
    W środku mego wozu walczyłem ze skórą. Doprowadziłem ją do stanu idealnego - Porównując ze stanem w jakim była gdy kupiłem auto :) Wszystkie boczki poskładałem do kupy. Mówię o spinkach, zaślepkach, diodach w popielniczkach itd itp. Żarówki oświetlające wnętrze zastąpione ledami koloru białego. Navi spolszczone i aktualizowane. Telefon uruchomiony - Miał jakieś swoje widzimisię i działał jak mu się zachciało. Teraz działa zawsze. Baaa nawet konto doładowałem ;)
    Pół nocy dziś walczyłem z zegarami. Reanimowałem pixele. Zabieg się udał. Kolor świecenia niektórych elementów się zmienił. Jak się dzień skończy sprawdzę - i albo się pochwalę albo poprawię co by chały nie było ;P

Co zostało do zrobienia ? Ano z pierdółek które na bieżąco będę reperował - Roleta elektryczna która zaczęła się ze mną bawić - Raz działa a raz nie... Wszystko działa jak należy aż do samej rolety... Cyk cyk i nie wylezie. Musze naciskać przycisk nieokreśloną ilość razy aż w końcu cyknie i roleta wylezie. Następnie przy jej składaniu znowu muszę naciskać ile wlezie aż w końcu się schowa. Nie pomaga jej pomoc ręczna w wysunięciu czy też składaniu. Przełącznik sprawny. Prąd zawsze dochodzi. Mechanizm na oko w porządku. Silnik jakby również okej... Jakby wszystko ok a jednak coś tam jej przeszkadza. Irytowała mnie podsufitka. Była brudna więc kupiłem preparat i wyprałem. Dzień później odpadła ;D Żelazko w ruch i udało się ją przykleić... Gdyby nie chciała pod ręką miałem takera :D Tak czy owak jest do odstrzału w pierwszej kolejności. Docelowo sufit ma być czarny. Kolejnym krokiem prac będzie Audio. Moja gablota nie ma DSP. Jedynie Hi Fi w najgorszym wydaniu :> Głośniki w drzwiach przód tył i wszystko... O_o Brakuje basu... Jak na siódemkę gra to po prostu źle. Nie będę wkładał półki na tył dokupywał wzmachola i walczył z resztą DSP. Jeszcze nie wiem co z tym zrobię. Zmieniarka również poleci. Niby działa ale... Czyta płyty oryginalne, piraty tylko Verbatima i tylko nagrane przez kolegę bo na moje patrzeć nie chce... no i zanim ona odczyta płytę potrafi minąć 10 minut... TV muszę ogarnąć wraz z dekoderem tv naziemnej ewentualnie jakiś odtwarzacz DVD.

Do polerowania szkła reflektorów. Zderzak przedni do wymiany. I wiele wiele innych pierdół.

Wymieniłem też Żarniki Xenonów - 2 szt Phillipsa jak matka fabryka kazała. Bo jeden był żółty drugi biały i się przepalał. Za 2 szt 600 zł... Parodia. Wycieraczki też nowe...

Jeśli chodzi o stosunek ceny kupna do sumy włożonej w auto oraz wartości rynkowej - Nie ważne :D O to właśnie chodzi !

Zakup - 6,5 tyś
    Naprawy do dziś - 9,3 tyś
    Wartość - ??? LOL

Razem - Pffff ile by nie było zawsze będzie więcej :) Jak to mówią "za swoje" !!! I ktoś mi powie - Nie warto ???

Jak coś się zmieni dam znać :)))

P.S - Mam na zbyciu okładziny ham ręcznego. Firmy ABS chyba. Okładziny nowe. Nie wiem jak to się stało że kupiłem 2 kpl ;P jak ktoś potrzebuje mogę odsprzedać. Cena do uzgodnienia ;) Na pewno taniej nie znajdziecie :D
    The Ultimate Driving Machine

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA, C215 CL500 ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Dlaczego piszesz, że masz longa jak auto ze zdjęć jest w krótkiej wersji ??
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez tequila1909 Zobacz posta
    Dlaczego piszesz, że masz longa jak auto ze zdjęć jest w krótkiej wersji ??
    Dobre pytanie bo faktycznie na zdjęciach jest wersja zwykła czyli krótka.

Świadome działanie czy nieznajomość zagadnienia??
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    No long to to zdecydowanie nie jest.

Wytrwałości w działaniach. Wklejaj foty z dalszych prac :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    SZUKAM
    2 żarniki 600zł ? Coś ty ze złota je kupił ? Ostatnio płaciłem 230 za D2S

Początkujący Użytkownik Awatar JuniorS
    BMW
    750 iL
    Jeśli napisałem LONG - Przepraszam. Mój błąd. Początkowo myślałem że jest to Long. Naprostuję iż Long to nie jest. I teraz zagadka... Według dokumentów wszelakich które posiadam do BMW wszędzie jest napisane tak samo. Mianowicie - BMW e38 750iL Individual. Sugerując się oznaczeniem iL stwierdzałem Long-a... I szczerze w końcu poszedłem zmierzyć bo i mi się wydawało krótkie. Miara powiedziała iż nie ma 5 metrów więc longiem nie jest.

Dlaczego zatem oznaczenie pojazdu jest iL ??? Zmierzę jeszcze szerokość bo znowu jak patrze na nią to mi się wydaje zbyt szeroka :D Pewnie jest w normie ale dla świętego spokoju...

2 żarniki 600 zł no nie całe 600. Żarniki Phillips-a dokładnie 298 zł za sztukę. Kupiłem na jednym z tutejszych stacji paliwowych. Możliwe że cena była większa o kilka zł. Philips 85122CM-5000k takie jakie były już włożone.
    The Ultimate Driving Machine

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Podaj VIN pojazdu to wszystko sprawdzimy.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA, C215 CL500 ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez JuniorS Zobacz posta
    Zmierzę jeszcze szerokość bo znowu jak patrze na nią to mi się wydaje zbyt szeroka :D Pewnie jest w normie ale dla świętego spokoju...
    Załamałeś mnie !!!!
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    wszędzie jest napisane tak samo. Mianowicie - BMW e38 750iL Individual.
    Wszędzie tzn gdzie?

W briefie? po rozkodowaniu VIN? w karcie pojazdu? w dowodzie rejestracyjnym? na tylnej klapie auta?

Skoro masz krótka wersje to jakim cudem wszędzie pisze że long? może masz papiery nie od tego auta
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Jeśli napisałem LONG - Przepraszam. Mój błąd. Początkowo myślałem że jest to Long. Naprostuję iż Long to nie jest. I teraz zagadka... Według dokumentów wszelakich które posiadam do BMW wszędzie jest napisane tak samo. Mianowicie - BMW e38 750iL Individual. Sugerując się oznaczeniem iL stwierdzałem Long-a... I szczerze w końcu poszedłem zmierzyć bo i mi się wydawało krótkie. Miara powiedziała iż nie ma 5 metrów więc longiem nie jest.

Dlaczego zatem oznaczenie pojazdu jest iL ??? Zmierzę jeszcze szerokość bo znowu jak patrze na nią to mi się wydaje zbyt szeroka :D Pewnie jest w normie ale dla świętego spokoju...
    eee tam wszędzie. W dokumentach masz wpisane: BMW 750I AUT

Uprawnienia umieszczania postów