Takim cudakiem sprawdzisz akumulatorek w skuterze, lub motocyklu. Do akumulatorów powyżej 50Ah dobrze jest zastosować http://allegro.pl/wadimex-miernik-te...634398734.html
Takim cudakiem sprawdzisz akumulatorek w skuterze, lub motocyklu. Do akumulatorów powyżej 50Ah dobrze jest zastosować http://allegro.pl/wadimex-miernik-te...634398734.html
To fakt koledzy że prąd pożerany jest nie wiadomo gdzie i aku ledwo kręci. No ale w Logic 7 13 glośniczków + inne pierdoły i po godzinie prądu ni ma...
Panowie, ja mam taki problem że przejadę się moją E65 740D, zgaszę silnik po czym nie mogę go odpalić, wszystko w aucie się świeci ale samochód nie odpala, wyjmę kluczyk zamknę auto i po 25-30min auto normalnie odpala, wymieniłem akumulator ale nie pomogło od czasu do czasu to się zdarza, dodam że nie wyskakuje żaden komunikat
Trochę odświeżę temat....
Z uwagi na fakt, iż mój obecny akumulator na spoczynku ma napięcie około 11.8(odpala bez problemu, natomiast prawdopodobnie od aku świecą się kontrolki DSC, park itp), przyszedł czas na zmianę. Wiem, że jedynym słusznym i polecanym akumulatorem jest AGM.
Więc takie pytanko z mojej strony. Czy ktoś mógłby się podzielić linkiem(np Allegro) do akumulatora do mojej E65 745i
Gdzieś na forum wyczytałem, że może być obojętnie jakiej firmy, ale ma mieć 90ah. Będę bardzo wdzięczny jeśli któryś z użytkowników forum poleci mi jakiś konkretny model.
Pozdrawiam
Widze ze jestes nowy na forum to ciut Ci pomogę. Czytaj duzo forum bedziesz duzo wiedzial:)
DSC i park moze sie swiecic od aku ale wcale nie to moze byc powodem (jezeli za kazdym uruchomieniem masz te same bledy to bym nie stawial na akumulator).
Odepnij aktualny AKU i wstaw na chwile dobre aku od innego samochodu nawet z mniejszymi paramertami byle byl dobrze naladowany. Moduły e65 nie zwariują po odpieciu pradu....
AGM'ow do wyboru do koloru:) http://allegro.pl/czesci-samochodowe...v6-p-4-mt-0904
Ja nie mam AGM - zwykły też daje rade:)
Z tymi bledami podjedz gdzies na diagnostyke kompem, sprawa powinna sie ciut wyjaśnić. chyba ze znikna przy podlaczeniu nowego aku ale jakos bym na to nie liczył:)
Ostatnio edytowane przez szatann ; 01-10-2014 o 11:04
Mam możliwość podłączenia w domu pod INPE, więc jak tylko będę miał wolny dzień ponownie zrobię Diagnozę. Może coś nowego zobaczę.
Sugerując się wymianą akumulatora, wziąłem pod uwagę napięcie na spoczynku oraz fakt, oż co chwilę wyskakuje mi recharge battery.
Jak już wcześniej napisałem palą mi się wszystkie kontrolki DSC, PARK, ABS.... więc po uprzednim sprawdzeniu miałem taki błąd
5F17 Control module, internal / Wheel speed sensor, front left (wrong type)
dlatego w pierwszej kolejności sprawdzę czujnik ABS a potem będę walczył dalej. Możliwe, że sterownik DSC padł.
Co do akumulatora postaram się znaleźć jakiś sprawny racjonalny i podłączę go do auta. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jocker dzisiaj byłem w firmie która specjalizuje się w sprzedaży akumulatorów, Pan wyszedł z bardzo fajnie wyglądającym urządzeniem, podłączył i po minucie powiedział mi wszystko o moim akumulatorze, o tym jaką trzyma pojemność, jaki ma prąd rozruchowy i do tego zrobił tego wszystkiego wydruk. Więc myślę że w Twoich okolicach też powinna być taka firma a tam szybko sprawdzisz aku i będziesz wiedział co i jak. Zacznij od tego a może pominiesz wielu niepotrzebnych kosztów.