Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 21 do 30 z 37

W±tek: (skrzynia) co¶ siê sta³o...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar LUQA
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    735
    Sk±d
    Katowice
    tak jak dodajê gazu to wraz z wzrostem obrotów wzrasta ha³as "sokowirówki"

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2010
    BMW
    e65 3.0d
    Sk±d
    suwa³ki

Czy sprzêg³o równie¿ by³o regenerowane czy tylko naprawa skrzyni ? mo¿e wiesz co by³o robione ,raczej to nie jest wina pompy olejowej obstawiam sprzêg³o.

Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    735
    Sk±d
    Katowice
    Z tego co ( mi powiedzia³ skrzyniarz) to sprzêg³o te¿ by³o regenerowane ale na sto procent to trudno powiedzieæ czy tak by³o czy tylko mi tak powiedzia³

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    728i
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    3

Pisa³em wcze¶niej ¿e nie polecam Palki (pomimo ¿e ma cudowne opinie w internecie), ani tym bardziej AutoMax. £adnie wypowiedzia³em siê na ich temat w tym temacie:
    http://7er.pl/showthread.php/31972-S...olice-Katowic) (ostatni post)

Wspó³czujê ci i wiem co czujesz... ale musisz broniæ swego i nie daj siê zwodziæ ¿e terminy Pan Palka ma zawalone, wykona³ robotê, spieprzy³ to ma to naprawiæ!
    Zap³aci³e¶ za to! ...dodam jeszcze ¿e kiedy¶ pisa³em do Palki maila w sprawie 5hp18 w mojej e38 z zapytaniem "jaki orientacyjny koszt remontu mojej skrzyni
    wraz ze sprzêg³em" - odpisa³ "³±czny koszt 2500z³" zdziwi³o mnie to bo...
    1) za tanio
    2) prawdziwi magik ¿e tak na odleg³o¶æ bez zagl±dania i jazdy próbnej okre¶li³ ile wyniesie koszt.

No i teraz parê pytañ co do twojej skrzyni:
    1) Powiedz jeszcze, czy przed "remontem" te¿ mia³e¶ tak± sokowirówkê czy dopiero po tym rzekomym "remoncie" ?
    2) Co masz na fakturze wymienione? jakie czê¶ci? olej i ile?
    3) Czy wyja¶ni³ ci jakie czê¶ci wymieni³. To jest jego obowi±zek, nawet jak siê nie znasz kompletnie na tym.

No i ¿yczê powodzenia w walce z tym idiot±.

Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    735
    Sk±d
    Katowice
    ODP:
    1. nie przed remontem skrzynia chodzi³a cichutko.
    2. Fakturê mam mieæ jutro bo drukara mu pada³a. Olej 7,5 litra( z tego co pamiêtam to Febi) +filtry
    3. Wymieni³ kosz forwardu oraz inne czê¶ci których nie pamiêtam
    Ostatnio edytowane przez LUQA ; 22-10-2013 o 10:59

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    728i
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    3
    1) Je¿eli przed remontem mia³e¶ ciszê to i po musi byæ i nie ma czego¶ takiego jak "u³o¿yæ siê", ja obstawiam jednak to sprzêg³o, ale kto¶ mówi³ o pompie.
    Rozumiem ¿e ten d¼wiêk pojawia siê i nasila tylko podczas jazdy, a nasila siê jakby przy zmianie biegu w sensie bziuuuuuuuuuuum dochodzi do wy¿szych obrotów,
    zmienia bieg, obroty spadaj± i jest ciszej i powtarza siê to jakby przy ka¿dej zmianie biegów?

2) No tak padaj±ca drukarka, nie bêdê komentowaæ ja u siebie w ma³ej firmie mam dwie.
    Olej jak na taki renomowany zak³ad ASB powinien laæ orygina³, a nie Febi... no chyba ¿e chodzi³o o filtr, ale filtr te¿ mo¿na by³o wsadziæ orygina³.
    Sam pamiêtam ¿e mówi³ ¿e wsadza orygina³y.

3) No i szkoda, bo teraz mo¿e na¶ciemniaæ... a ty nawet nie masz ¿adnego dowodu.

No nic, dzia³aj dalej z tym jegomo¶ciem i dawaj znaæ co i jak w tej sprawie.

Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    735
    Sk±d
    Katowice

Cytat Zamieszczone przez grim Zobacz posta
    1) Je¿eli przed remontem mia³e¶ ciszê to i po musi byæ i nie ma czego¶ takiego jak "u³o¿yæ siê", ja obstawiam jednak to sprzêg³o, ale kto¶ mówi³ o pompie.
    Rozumiem ¿e ten d¼wiêk pojawia siê i nasila tylko podczas jazdy, a nasila siê jakby przy zmianie biegu w sensie bziuuuuuuuuuuum dochodzi do wy¿szych obrotów,
    zmienia bieg, obroty spadaj± i jest ciszej i powtarza siê to jakby przy ka¿dej zmianie biegów?

2) No tak padaj±ca drukarka, nie bêdê komentowaæ ja u siebie w ma³ej firmie mam dwie.
    Olej jak na taki renomowany zak³ad ASB powinien laæ orygina³, a nie Febi... no chyba ¿e chodzi³o o filtr, ale filtr te¿ mo¿na by³o wsadziæ orygina³.
    Sam pamiêtam ¿e mówi³ ¿e wsadza orygina³y.

3) No i szkoda, bo teraz mo¿e na¶ciemniaæ... a ty nawet nie masz ¿adnego dowodu.

No nic, dzia³aj dalej z tym jegomo¶ciem i dawaj znaæ co i jak w tej sprawie.
    Ad 1 . tak dok³adnie jest. Najbardziej s³yszalne to jest kiedy jest zapiêty P i dodaje gazu.
    Ad 2. Olej na sto procent Febi
    Ad 3. Nie komnetujê (dzi¶ jadê do tego typa )

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Piter30
    Do³±czy³
    Nov 2011
    BMW
    E38 740 95'
    Sk±d
    Stavanger
    Przykra sprawa.We¿ tu komu teraz daj auto do naprawy,to nie do¶c ze Ci spierd..... to jeszcze sie miga jakims bzdurnym ''musi sie u³o¿yæ'' .To s± wierutne bzdury Luqa.Jedz do niego czym predzej i dochodz swojego,bo ewidentnie masz czego.We¿ koniecznie t± fakture,i nie s³uchaj tlumaczej ¿e mu drukarka siad³a,bo jak mu da³e¶ prawie 4 klocki,to móg³ sobie kupi now±.Co za go¶c,nie mam s³ów.....

Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    735
    Sk±d
    Katowice
    Czasami naprawdê rêce mi opadaj±. Nikt w tym kraju nie mo¿e niczego zrobiæ porz±dnie. K... zap³acê bo wiem ¿e to kosztuje co do tego nie mam w±tpliwo¶ci ale ¿eby potem bujaæ siê - to ju¿ przesada. Najpierw trzeba wyt³umaczyæ ¿onie, ¿e potrzebujesz cztery klocki na skrzynie na potem jeszcze u¿eraæ siê z typem na warsztacie.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    728i
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    3
    Piter30 -To s± w³a¶nie tacy ludzie, szkoda s³ów na tych pajaców ASB Palka i AutoMax to zwykli krêtacze, naprawi± to fajnie, nie to trudno tak to u nich wygl±da, a no i przede wszystkim zdzieraæ z klienta ile siê da i wciskaæ kit w który mo¿e
    dzieci z przedszkola uwierz±. Taki poziom tych "wielkich" w³a¶cicieli z podniesionym nosem do góry "wielkich" firm. Prawda jest taka ¿e niema serwisu ASB dobrego. Wszystko to partacze którzy mo¿e skoñczyli zawodówkê, ale jako budowlaniec, a nie mechanik.
    Tak jak pisa³em wcze¶niej ³yse g³upie bolki które my¶l± ¿e s± niezast±pieni w tym co robi±, masz ich ca³owaæ po dupie za to ¿e w ogóle chc± siê zaj±æ twoim autem, a jak im wyjdzie tak im wyjdzie. Serio, szkoda s³ów na nich.
    A co najlepsze kolesie z AutoMax, a z ASBPalka s± do siebie podobni pod eeee ka¿dym wzglêdem :) No chyba ¿e który¶ zacz±³ nosiæ bia³e koszulki...
    Ja od jakiego¶ czasu siê rozgl±dam za serwisem asb i powiem ¿e jest bieda, wiem ¿e s± dwa w krakowie z jednym gada³em i najbardziej trafna odpowied¼ i w ogóle sensowana gadka,
    w bielsku bia³ej te¿ s± dwa... ale nie orientowa³em siê jeszcze co i jak.

Podobne w±tki

1. I siê sta³o:-)
    Przez Dragon w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 12-06-2013, 09:36
  2. Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 02-09-2012, 13:23
  3. Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 17-08-2012, 13:42
  4. Ciekawe co siê sta³o
    Przez xenon w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 15