Dziêki Hatecraft za rozja¶nienie tematu. Chcê to zrobiæ porz±dnie bo nigdy nie wiadomo kiedy znów co¶ pierdyknie
Dziêki Hatecraft za rozja¶nienie tematu. Chcê to zrobiæ porz±dnie bo nigdy nie wiadomo kiedy znów co¶ pierdyknie
czy mo¿e mi poleciæ kogo¶ od regeneracji z regionu !!!
no i sta³o siê :-) skrzynia zregenerowana koszt 3933 PLN. Wrzucona i zonk.
Trudno opisaæ moje wk... ale jest problem skrzynia wydaje dziwne odg³osy , tak jakby razem ze skrzynia zosta³a zamontowana sokowirówka. Gdy skrzynia jest na P i dodajê gazu to tak jakby odg³os pracuj±cej sokowirówki do³±cza siê do klanku silnika. Zmienia p³ynnie ale ci±gle s³ychaæ ten pog³os. Kole¶ od skrzyni twierdzi, ¿e to -normalne musi siê u³o¿yæ. Co o tym s±dzicie ??
Napisz gdzie robi³e¶ skrzynie bo jestem ciekaw co to za spec :-) swoj± drog±, mi siê wydaje ¿e to sprzeg³o hydrokinetyczne czy jak je tam zw±, albo mo¿e pompa w skrzyni? ale nie wiem czy ow± pompê s³ychaæ. Ciê¿ko okre¶liæ, ale chyba wiem o jakim d¼wiêku mówisz, wiêc chyba jednak to pierwsze co opisa³em.
A co¶ takiego jak "musi siê u³o¿yæ" albo "ten model tak ma" to tylko t³umaczenie spieprzonej roboty ;-)
Dok³adnie ;) Na ch³opski rozum, czy jak siêkupuje nowe auto z salonu to te¿ powinno byæ s³ychaæ skrzyniê bo rzekomo musi siê u³o¿yæ po z³o¿eniu w fabryce ?? raczej nie ;)
Tak wiêc bêdzie tak jak grim pisze ;) " spieprzona robota " skoro po regeneracji jest dalej co¶ nie tak.
Jed¼ do niego i niech ci to poprawi, i to jak najszybciej!
Ja mo¿e jeszcze tylko dodam co¶ takiego... je¿eli go¶æ mówi ¿e tak ma byæ, albo siê u³o¿y to po prostu ma ciê gdzie¶ i liczy na to ¿e poje¼dzisz z dwa, trzy miesi±ce i spieprzy siê skrzynia ponownie, pojedziesz do speca który ci robi³ t± skrzynie z pretensjami itd, a on ³adnie wrêcz ¶licznie wyt³umaczy ci ¿e gwarancja obejmuje tylko te czê¶ci które on wymieni³, a to ¿e po czasie "popsu³o siê co¶ innego" to ju¿ nie jego wina.
Moja rada, jed¼ do innego serwisu ASB zasiêgn±æ opinii, podzwoñ do serwisów np. do tych które ci pos³a³em wcze¶niej w linkach i siê popytaj co i jak. Kiedy ju¿ bêdziesz przekonany o swojej racji, jed¼ do cepa który spieprzy³ robotê i postrasz dekla ¿e we¼miesz rzeczoznawcê, sprawa do s±du i oddaje kasê + naprawa tego co zepsu³ i tyle w tym temacie. Prawda jest taka ¿e z tymi serwisami którymi mia³em do czynienia to nic innego jak zwyk³e debile i mówiê tutaj o ich w³a¶cielach, ³yse bolki w czarnych d¿insach, koszulce i pseudo skórzanym pasku w chrom klamrze co pieprz± i bajeruj± na poziomie przedszkolaka.... Ku**wa, zaczyna mi ci¶nienie skakaæ...
A co ja mam Powiedzieæ GRIM . ASB PALKA z Mys³owic ju¿ powiem ¿e mo¿ecie go omijaæ szerokim ³ukiem, bo ja co prawda jestem laikiem ale oni chyba nie wiele wiêcej siê znaj± na tej robocie. Jedyne co potrafi± to dobrze liczyæ z³ocisze. Powiedzia³ ¿ebym podjecha³ to wymieni olej w skrzyni i zobaczymy... co za go¶æ
jak dla mnie to ha³asuje pompa olejowa w skrzyni , jak dodajesz obrotów to ha³as te¿ ro¶nie ? kolega mia³ taki objaw w³a¶nie i by³a to pompa
Nie liczy siê model, nie liczy siê moc... liczy siê marka.