Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 69

Wątek: Drgania kierownicy przy 80km/h

Zaawansowany Użytkownik Awatar mcdziubek
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Blog
    1
    No niestety ale kłopotów ciąg dalszy. Zamówiłem wlasnie wahacze dolne przednie Teknorot na alletanio.pl drążek wyglądał solidnie więc spodziewam sie ze będzie podobnie z wahaczami. Odglos przy skręcaniu jest. Te wahacze dolne aluminiowe to juz jedyna rzecz która nie była zmieniona.

Auto prowadzi sie dobrze nadal nie ma wibracji. Ten odglos tylko na postoju podczas parkowania. Zmienię te wahacze I juz absolutnie bede miał przód zrobiony.
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez mcdziubek Zobacz posta
    No niestety ale kłopotów ciąg dalszy. Zamówiłem wlasnie wahacze dolne przednie Teknorot na alletanio.pl drążek wyglądał solidnie więc spodziewam sie ze będzie podobnie z wahaczami. Odglos przy skręcaniu jest. Te wahacze dolne aluminiowe to juz jedyna rzecz która nie była zmieniona.

Auto prowadzi sie dobrze nadal nie ma wibracji. Ten odglos tylko na postoju podczas parkowania. Zmienię te wahacze I juz absolutnie bede miał przód zrobiony.
    Może łożyska slizgowe amortyzatorów jak ci pisał ratovnik? BTW tańsze są oryginały niż zamienniki - po 45zl w aso, właśnie zmienialem je przy okazji wymiany amortyzatorów, sprezyn i innych dupereli. Były dość zatarte chociaż objawów nie dawały żadnych...

Zaawansowany Użytkownik Awatar michal84
    BMW
    e38 v8 3,5 było e39 m52
    Ja teraz wywazylem kola zimowa i nic nie drga;-)

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    Może łożyska slizgowe amortyzatorów jak ci pisał ratovnik? BTW tańsze są oryginały niż zamienniki - po 45zl w aso, właśnie zmienialem je przy okazji wymiany amortyzatorów, sprezyn i innych dupereli. Były dość zatarte chociaż objawów nie dawały żadnych...
    Miałem to samo napisać. Shebi dobra myśl.!

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK

Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    Miałem to samo napisać. Shebi dobra myśl.!

Zaawansowany Użytkownik Awatar djbinek
    BMW
    E38 1998 2,8
    Blog
    5
    Oszaleć idzie z tymi drganiami, puki co chwilowo ustały, może na wiosnę znów się pojawią, więc nie ruszam tego ;) Da się z tym żyć. A Wam Panowie życzę powodzenia w walce z tym ustrojstwem. Pozdrawiam :)
    http://images39.fotosik.pl/1409/23eb23dcf7ac91cb.jpg
    facebook.com/djbinek
    chomikuj.pl/djbinek

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Witam...wymien jeszcze te dolne wahacze...powinno byc OK ale gdy oglądałem filmik to wydaje mi sie,że vanosy słychac...ale moge sie mylic...
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany Użytkownik Awatar mcdziubek
    BMW
    Ex E38 740i 4.4 - F10 528i 3.0
    Blog
    1
    byłem dzisiaj na wizycie u blacharza auto już jest zrobione to znaczy pomalowane elementy które były skorodowane po uprzedniej obróbce i zabezpieczeniu oraz zleciłem żeby wymienił mi wahacze na p teknorot te które tylko mi zostały do wymiany czyli aluminiowe i wyobrazcie sobie że gdy wymienił dał mi stary orginalne wahacze do obejrzenia i wyobraźcie sobie że poprzedni właściciel wymienił tylko jeden wahacz ten z lewej strony, to jest totalna paranoja przecież jak wymieniasz części zawieszenia to dwie strony sie robi no ale okazało się że wymianę zrobil w 2010. Ten wachacz z 2010 roku byl w stanie nienagannym natomiast ten z 98 roku już był rozklekotany po dwóch stronach. Wstepna przejażdżka potwierdziła moją diagnozę dlaczego auto myszkowalo. tak jak już ktoś wspomniał najlepiej wymieniać od razu cztery wahacze pomimo że wygląda na okej warto wymienić odrazu cztery.

Teraz tylko cieszyc sie z jazdy pozostalo. gdy odbiore auto wrzuce zdjecia na bloga. Bedzie lakier jak z fabryki. Nowy aparat Canon bede mial na czym wypróbować.

Dzięki za pomoc.
    Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
    E38 740i V8 ma nowego Pana.

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    dzisiaj u mojego kolegi wymiana tylnych wahaczy gum na poliuretany definitywnie rozwiązała problem...

Początkujący Użytkownik Awatar zyraf
    BMW
    e38 4.4 V8
    witam. mialem ten sam problem. pomogla wymiana tulejki metalowo-gumoewj za 28zl. podtrzymka drazka kierowniczego od strony pasażera. :-)