Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: BlaBlaCar.

Vip Vip Awatar Thomsen1
    BMW
    728i

BlaBlaCar.

Nie chcę tu robić kryptoreklamy ale przetestowałem carpooling na sobie i faktycznie działa: szybko , tanio i komfortowo.Są też pewne mankamenty jak np.zgłasznie trasy min.2 dni przed wyjazdem ale generalnie pomysł fajny.Aha i profil sie bardzo długo aktualizuje (zdjęcia).Dawanie ocen kierowcom dopełnia pozytywnego obrazu całości.Czy jeżdzi też ktoś z forum jako kierowca/pasażer?

Będziesz Miał W_ _ _ _ _ _ e

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Hmm....pierwsze słyszę o takim czymś...ale to bardzo ciekawa sprawa...:D

Vip Vip Awatar Thomsen1
    BMW
    728i
    Też o tym nie wiedziałem a strona działa o grudnia 2012 - prosty fajny patent na tańsze podróżowanie.Zdjęcia też już są na moim profilu.
    Ostatnio edytowane przez Thomsen1 ; 11-09-2013 o 20:04

Początkujący Użytkownik Awatar ruiz
    BMW
    e23
    Przypominał mi się przy tej okazji tekst z "Pulp fiction". Tuż po tym, jak pasażerowie zajęliby miejsca w moim aucie wziąłbym telefon do ręki, wystukał numer i powiedział: "Tu pająk. Mam dwie muszki" :D A tak serio to zadziwia mnie skłonność naszego narodu do chłonięcia obcego nazewnictwa... taki carpooling to mój ojciec już w latach 70. szerzył, kiedy się z kumplami na dojazdy do roboty umawiał.

Vip Vip Awatar Thomsen1
    BMW
    728i
    Hehe zdziwiły by się muszki/pająk.No tak w latach 70- tych znakomicie działała łączność telefoniczna i internetowa , coś mi sie wydaje że jazda z kumplami do roboty to chyba nie to samo co wyjazd z miasta A do B z ludzmi którzy nie są nawet znajomymi.
    Ostatnio edytowane przez Thomsen1 ; 12-09-2013 o 20:43

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez Thomsen1 Zobacz posta
    coś mi sie wydaje że jazda z kumplami do roboty to chyba nie to samo co wyjazd z miasta A do B z ludzmi którzy nie są nawet znajomymi.
    Dokładnie...masz rację...ale tu powstaje pytanie na kogo się trafi....:D I co potem jak przyjdzie jechać z kimś kawał drogi (w roli kierowcy)....choć nam kompan w podróży nie pasuje...:p
    Grzecznie go wypraszamy...czy może kopa z auta i zostawiamy delikwenta gdzieś w lesie lub na autostradzie....?;)!!

Vip Vip Awatar Thomsen1
    BMW
    728i
    Cytat Zamieszczone przez moloko5 Zobacz posta
    Dokładnie...masz rację...ale tu powstaje pytanie na kogo się trafi....:D I co potem jak przyjdzie jechać z kimś kawał drogi (w roli kierowcy)....choć nam kompan w podróży nie pasuje...:p
    Grzecznie go wypraszamy...czy może kopa z auta i zostawiamy delikwenta gdzieś w lesie lub na autostradzie....?;)!!
    Masz rację ryzyko istnieje zawsze . (Zakładając że przeżyjesz) to masz możliwość publicznej oceny kierowcy / pasażera na forum serwisu. Np. napiszesz że pan X jeżdzi jak kretyn i odradzasz z nim podróże (Myślę że pan X następny kurs będzie miał pusty...)Co do pasażera podobnie poprostu odradzisz go zabierać(bo np.miele ozorem non stop a w sumie to psuje mu się ząb).Serwis daje możliwość do pewnego stopnia nakreślenia profilu psychologicznego swojego oraz potencjalnych pasażerów oraz wystawiania ocen, działa to w dwie strony.
    Ostatnio edytowane przez Thomsen1 ; 13-09-2013 o 05:44

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Aha...czyli w takim razie, to tak jak z Allegro..:p Świeżaków należy omijać szerokim łukiem dla własnego bezpieczeństwa...;)!!

Vip Vip Awatar Thomsen1
    BMW
    728i
    Tak . Sęk w tym że obecnie niewielu użytkowników ma oceny.Trzeba czasu...Powiedzmy że ocena jest jakąś wskazówką, myślę że jeśli negatywna to jest jak najbardziej brana pod uwagę.
    Ostatnio edytowane przez Thomsen1 ; 12-09-2013 o 21:04

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Jeżeli w naszym pięknym kraju ceny paliw wciąż będą rosły a gospodarka dalej będzie kuleć, to gro osób będzie zmuszona do takiego sposobu podróżowania ze względów czysto ekonomicznych, a wtedy to czy ktoś jeździ szybko czy jest mało rozmowny zejdzie na drugi plan.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Uprawnienia umieszczania postów