wszyscy znajomi ktorzy uzywali tego oleju (ja takze) mieli problemy, olej zachowuje sie fatalnie w niskich temperaturach, slychac pompe oleju, dwa, na zimnym silniku nie chce zrzucac biegow tak latwo jak na goracym, i to sa objawy tuz po wymianie
grzeje sie bardziej skrzynia
a mam porownanie, poniewaz kiedys w innym bmw kupilem oryginalny esso, taki jak zl lalo w fabryce, wtedy zf go zalecalo i po wymianie bylo idealnie
perfekt, w najgorsze mrozy ideal
kiedy ten olej zniknal z rynku a pojawil sie ten mobil, to stracil rekomendacje zf
a dwa, to jest polska, gdzie masowo podrabiaja oleje, poza tym, 20l za 400zl olej do skrzyni?? no sam go kupilem, chcialem przyoszczedzic, ale nie polecam :)
nie ufam temu olejowi, i zamowilem sobie druga beczke 20l z niemiec ravenol z duzej firmy, nie duzo drozsza
ale mam pewnosc ze nie jest podrabiany, i na pewno bedzie odpowiedniejszy
z reszta na forach czytalem tez, ze juz lepiej zalac febi, niz tego mobila, bo wlasnie sa objawy takie jak napisalem
http://www.ebay.de/itm/RAVENOL-ATF-5...YAAOSwGtRX19Pn
ato24.de bardzo duza firma, oleje swierze tegoroczne, kupowalem juz tam rozne oleje i do mercedesa, i do wspomagania
a co najciekawsze, na 2 dzien kurier dhl w domu z olejem, nie wiem jak oni to robia :)