Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 36

W±tek: Niuniu¶ ledwo dyszy. Strzeli³ zawór pewnie :((((

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E 38, 740d
    Sk±d
    DE

Niuniu¶ ledwo dyszy. Strzeli³ zawór pewnie :((((

No i sta³o siê najgorsze. Odebra³em autko od mechanika, by³a zmiana oleju wszystko piêknie ³adnie tylko zawór nie wytrzyma³, rozsypany w drobny mak pewnie bo a¿ grzechocze sucz w silniku, samochód nie pali na jeden gar i siê telepie, na komputrze od razu wyskoczy³o ci¶nienie oleju potem znik³o i do tego spalanie z 12 na 26,6 l. Teraz pytanie mam takie: jaki to mo¿e mieæ wp³yw na g³owicê, wszystko sta³o siê ko³o domu, wiêc mo¿e nie bêdzie tragedii i g³owica bêdzie ok.
    Aniele Bo¿y stró¿u mój... Czy ty wiesz co to jest Steptronic, V7 i jakies 214,3 KM :D

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    740d
    Sk±d
    ddz
    Zalezy co sie stalo mogl spotkac sie z tlokiem i wywalic dziure stad wlasnie spalanie i cisnienie oleju. Na glowice jakos zle wg mnie to wplynac nie moze. Jaki przebieg auta?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E 38, 740d
    Sk±d
    DE
    230 tysi, no ale jak ci¶nnienie jest teraz ok, nawet nie spad³ stan oleju. ca³y czas stuka³o co¶ik w silniku no ale kwa jak je¼dzi³ to po co robiæ i teraz mam za swoje. Wydaje mi siê, ¿e tylko wtrysk rozwali³o, no ale to ju¿ mechanik sprawdzi jak rozbierze wszystko, chodzi tylko o tê g³owicê do m67 nie bêdzie tanio zdobyæ, ale to i tak dobry motor jest.
    Aniele Bo¿y stró¿u mój... Czy ty wiesz co to jest Steptronic, V7 i jakies 214,3 KM :D

Cytat Zamieszczone przez martinexx84
    230 tysi, no ale jak ci¶nnienie jest teraz ok, nawet nie spad³ stan oleju. ca³y czas stuka³o co¶ik w silniku no ale kwa jak je¼dzi³ to po co robiæ i teraz mam za swoje. Wydaje mi siê, ¿e tylko wtrysk rozwali³o, no ale to ju¿ mechanik sprawdzi jak rozbierze wszystko, chodzi tylko o tê g³owicê do m67 nie bêdzie tanio zdobyæ, ale to i tak dobry motor jest.
    Przerabia³em kiedy¶ urwany zawór w m20. Urwany grzybek wywali³ dziurê w t³oku, zmasakrowa³ g³owicê i porysowa³ cylinder. Skoñczy³o siê wymian± silnika. Dziura w t³oku nie bêdzie mia³a wp³ywu na ci¶nienie oleju.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E 38, 740d
    Sk±d
    DE
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Przerabia³em kiedy¶ urwany zawór w m20. Urwany grzybek wywali³ dziurê w t³oku, zmasakrowa³ g³owicê i porysowa³ cylinder. Skoñczy³o siê wymian± silnika. Dziura w t³oku nie bêdzie mia³a wp³ywu na ci¶nienie oleju.

Ok, a jak rozpoznaæ czy jest dziura w t³oku bez rozbierania, widzia³em kiedy¶ t³ok przebity korbowodem w alfie spider ale tam motor jak zdech³ to ju¿ nie ruszy³. Fcuk ¿ebym tylko silnika nie musia³ wymieniaæ, chocia¿ ju¿ mam jeden na oku. I jeszcze propos silnika m20, to jest silnik benzynowy przecie¿ i wydaje mi siê, ¿e tu bêdzie du¿a ró¿nica w zniszczeniach.

Vip Vip
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    X5
    Sk±d
    ZS
    g³owica do regeneracji koszt ok 500 z³ t³ok do wymiany nie wiem ile ale te¿ co¶ kole 500 wtryskiwacz musisz wykrêciæ bêdziesz wiedzia³ czy jest ok... teraz pytanie czy zawór który siê urwa³, w którym miejscu wbi³ siê w t³ok ? czy nie za³atwi³ tulei cylindra ? oraz czy nie rozpad³ siê na dwa kawa³ki i nie za³atwi³ turbiny ? Ale to siê dowiesz jak zdejmiesz g³owicê my¶lê ¿e nie bêdzie tak ¼le tylko roboty od h.....

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E 38, 740d
    Sk±d
    DE
    Cytat Zamieszczone przez Kempes
    teraz pytanie czy zawór który siê urwa³, w którym miejscu wbi³ siê w t³ok ? czy nie za³atwi³ tulei cylindra ? oraz czy nie rozpad³ siê na dwa kawa³ki i nie za³atwi³ turbiny ?
    Zawory s± w porz±dku, na pocz±tku tez tak my¶la³em. Do cylindra te¿ siê nic raczej nie dosta³o, bo by³oby s³ychaæ. Turbiny w przypadku takiego uszkodzenia to w 100% rozwalone ³opatki i jedna wielka bia³a chmura dymu z ty³u. A dziura w t³oku jak jest to powinienem mieæ diesla w oleju a tego tez nie ma. To wtryskiwacz jest raczejale jak rozbiorê bêdê na sto procków pewien tylko dzi¶ niedziela a jutro do pracy, wiêc grzebanie na weekend prze³o¿one.
    A u mnie to wszystko trzeba w euro liczyæ w niemczech nie jest tanio heh.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    740d
    Sk±d
    ddz
    Przez wtrysk by az tak nie swirowal, chyba ze od niego wypalilo dziure w tloku

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    jak dziurka to olej paliwem bedzie smierdzial :D

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E 38, 740d
    Sk±d
    DE
    no ale nie pali na jeden gar i trochê autem telepie ale nie smierdzi olej paliwem i powinny byc ma³e b±ble na bagnecie od oleju no nie?

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •