Niestety jak zakładasz kupić auto do 10tys to musisz sie liczyc z dalszymi kosztami, na pewno do wymiany będzie zawieszenie i coś z elektryką. Może i 5 tyś nie wydasz ale poświęcisz mnóstwo czasu a i ktoś ogarniający dobrze BMW by się przydał
Niestety jak zakładasz kupić auto do 10tys to musisz sie liczyc z dalszymi kosztami, na pewno do wymiany będzie zawieszenie i coś z elektryką. Może i 5 tyś nie wydasz ale poświęcisz mnóstwo czasu a i ktoś ogarniający dobrze BMW by się przydał
BMW - radość z jazdy!
Bo taka jest prawda...Jeśli stosujesz oleje takie jak mają być, robisz częste wymiany to wytrzyma spokojnie. Nie podniecajmy się że komuś strzelił albo robił łańcuch jak na zegarach miał 200tys ;). Wtedy trzeba zabrać poprawkę na cofnięcie 200-300 tys. Większość na frum ma nalatane na dzień dzisiejszy w granicach 300-400 i wszyscy są już po wymianie rozrządu???
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Oczywiscie że da znać a wpierw ślizgi powiedzą dziękuje a gdzie reszta...
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Oj słyszeli słyszeli... W PL jest taka mentalność że jedzie się do końca i tak to właśnie się kończy. Zerwać może się i nowy łańcuch( defekt albo zły montaż) -nie ma reguły.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Jakub, masz rację o dojeżdżaniu do końca i takie też auta ludzie sprzedają często, dojechane do końca. Ponadto uważam, ze w tej klasie auta ten newralgiczny ogólnie dla samochodów punkt i niedrogi do całości auta powinien być uwzględniony jako do naprawy lub choć do "przejrzenia" tak jak napisałem jeżeli nie ma papierów. Uważam że jak masz czym się pochwalić to się chwalisz (książka serwisowa), jak nie masz to się nie chwalisz, pamiętaj, iż nie każdy się na autach zna! Ja osobiście się znam pobieżnie na mechanice, wspomaganie przy skręcaniu mi kilka miesięcy "piszczało", nie wiedziałem co to, co się okazało nie miałem płynu w układzie wspomagania a do tego kontrolki nie ma :) podobnie jak do rozrządu, kontrolki nie ma :)
Panowie... widzę ze zaczyna się spekulacja czy mnie stać i że chcę oszczędzieć. To nie jest tak, teraz jeżdzę audi i niestety muszę się z nim rozstać a ato mechanicznie igła 3 miechy temu wymienione wszystkie tuleje zawieszenia + amortzatory. Auto 245tyś. przebiegu na zegarach (nie wiadomo ile w rzeczywistości) ciągle jeździ na full syntetyku. Aku nowy Bosch S5 (2 miesiące). cały problem to 2 elementy... jeden to błotnik po mini słuczce i nie chciałbym go robić, żeby przyszły właściciel nie myślał ze auto składane z 3 i drzwi leciutko wgiete, bo żona parkowała i nie zauwazyła samochodu... w sumie te 2 elementy to max 400-500zł i wolałbym tyle opuścić, ale przyjdzie polaczek i powie "Panie to szrot, za 10 wezmę" ... Auto w dodatku całe wygłuszone z pełną instalacją audio i glośnikami 16 cm w drzwiach z przodu, gdize seryjne mają 10cm. (tego nie licze... audio nigdy się nie zwróci)
Odnośnie e38 ... 15 tyś. chce przeznaczyć na kupno auta + rzeczy niezbędne do jazdy. w kolejnych miesiącach mogę naprawiać to z czym mozna jeździć ale nadaje się do wymiany. Stoję stabilnie finansowo i w kolejnych miesiącach moge spokojnie około 1000zł przeznaczyć na samochod. Cena zakupu niestety stosunkowo nie za wysoka bo jestem też w trakcie zakupu mieszkania.
Poki co w planach mam wystawić moją Audi i jak się sprzeda będę szukać BMW ...
Co do moich pytań... Co sądzicie o 3.0 V8? bo tych silników też jest sporo.
Ostatnio edytowane przez Baltosz ; 06-10-2013 o 11:47
Oczywiście kwota 15 tys starczy na ładne auto-nie oszukujmy się że takich nie ma. Co do 3.0 v8 - jechałem takim w manualu -torpeda to nie jest ale w zupełności wystarczy by odpychac 7era ! Kupując 2.8 masz dźwięk r6 pod maską w 3.0 już fajnie to wszystko 'bulgocze' ;).
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum