Z takimi sprawami to do urzedu konsumenta a nie do adwokata . Dopiero jak z tym nie da rady to sad . Ja bym w takie auto nawet 1zl nie wkladal.
Z takimi sprawami to do urzedu konsumenta a nie do adwokata . Dopiero jak z tym nie da rady to sad . Ja bym w takie auto nawet 1zl nie wkladal.
Pamiętajcie w Sądzie nie ma sprawiedliwości i lepiej się tam nie pchać dopóki jest możliwość załatwienia sprawy w inny sposób. Adwokaci tak samo, oskubią Cie z hajsu, będą śpiewali to co chcesz usłyszeć ale korku na przód nawet nie zrobią. A jak zobaczą, że ma się hajs to będą doić do tej pory aż nie wpłynie skarga do ORA na temat postępowania danego adwokata, lecz później i tak sprawa zostanie umorzona ;) Najpierw Rzecznik Praw Konsumenta tzn. jednostki podległe mu tj. powiatowy/miejski rzecznik praw konsumenta. Wydaje mi się, jeżeli opis samochodu był niezgodny z rzeczywistością i ma się mocne dowody, firma sprzedająca powinna przyjąć samochodzik w swoje ramiona, oczywiście po uprzednim postraszeniu 'prawem'. Żaden przedsiębiorca nie chce mieć kontroli skarbowych itp. tym bardziej, że osoba tak nie uczciwa jak ten sprzedawca nie jadno ma za uszami, jeżeli potrafi oszukać to robi to na kilku płaszczyznach. Dla takich zero litości.
pewnie, że sie da sa pzecież ludzie co dbają ale łatwo nie jest wg mnie ogółem reguła jest taka, że czesto tym bardziej wysłodzony opis i bajer tym wiekszy sztrucel
Jak sie potoczyla historia?
Ciekawe jak się zakończy cała historia...
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Szczerze? to mając takie fundusze szukałbym jednak auta za granicą niż u naszych krajanów. Ale każdego indywidualny wybór. W Szwajcarii zadbane autko, z niedużym przebiegiem ~ ok. 58 tys. km - 12500 franków szwajcarskich czyli plus minus tyle ile kolega wydał na ten niewypał.
Wiadomo co dalej?
B M W
Staram się pisać poprawnie po polsku.
Zwrot bez problemu ale pytanie ile by mu zwrócił - pewnie tyle co na fakturze. Zwrot za naprawe - zapomnij !
A tak w ogóle to niech jeszcze ktoś napisze ze drogie równa sie dobre ;)