MC1
Mawiają, że "jak nie wiadomo o co chodzi to zazwyczaj chodzi o pieniądze".. Obecnie jestem na etapie szukania związku pomiędzy pieniędzmi a niektórymi wypowiedziami w tym wątku. Czytając różne fora z pewnością zauważyłeś to, że mnóstwo "dobrych rad" pod postacią zamieszczanych tam postów jest niestety tylko wytworem bujnej wyobraźni piszących teksty .Pisząc rzeczy wyssane z palca szkodzą innym, nie potrafiącym odróżnić "ziarna od plewy".
Co do lusterek UK/Eu kontynent. W zeszłym roku gościłem u siebie kolegę Liverpool'u ,który przyjechał do mnie E65 w wersji UK. Miał pecha i na bocznej drodze urwał lewe lusterko podczas mijania się z kombajnem rolniczym. Ponieważ miałem lewe lusterko 8 pin do wersji kierownicą z lewej i bezmyślnie, w ciągu godziny założyliśmy je w miejsce urwanego. Niestety okazało się ,ze nie wystarcza elektrycznej regulacji zwierciadła ,żeby osiągnąć satysfakcjonujące pole widzenia do tyłu. Po tym fakcie zagłębiłem się w ETK i wtedy okazało się że lusterka dla UK i kontynentu mają dwa różne numery i co za tym idzie różne detale konstrukcyjne. Ostatecznie pomogło Allegro i za 800 zł następnego dnia kurier przywiózł to właściwe (demontaż z "anglika"). Wszystkie problemy znikły..