Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: lusterko w e65

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Elbich
    Gość
    W autach na rynku europejskim lustra są pomniejszające- co zwiększa zakres widzenia. Niektóre auta mają na zewnętrznych krawędziach lusterek wstawki zwiększające pole widzenia. Samochody na rynek amerykański mają montowane zwierciadła które pokazują bez oddaleń czy zbliżeń, także śmiało możesz założyć z anglika bo bmw. Co do trójkąta to różnica o którą pytasz wynika z wersji wyposażenia- matowe czyli jak auto ma chromowane ramki wokoło okien, błyszczące są w przypadku shadowline czyli czarne błyszczące ramki wokoło okien ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Replay 1999
    BMW
    E65 740i

Brak zgody z postem zamieszczonym powyżej

W lusterkach zewnętrznych w wersji UK chodzi o to,że obudowy ( i co za tym idzie zwierciadła) tych lusterek "patrzą " pod innymi kątami w stosunku do osi podłużnej samochodu jak lusterka z 'kontynentu",bo kierowcy na kontynencie i w UK siedzą po różnych stronach .Różnica jest nie do skompensowania poprzez ustawienie zwierciadła.Dlatego lusterka z UK nie nadają się.
    Spróbuj się przesiąść z miejsca kierowcy na miejsce pasażera w swoim E65 i ustawić prawidłowo lusterka. Co nie daje się?....Identycznie będzie ,gdy zamontujesz "angliki".
    Ostatnio edytowane przez Replay 1999 ; 07-11-2013 o 21:05

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Robił ktoś takie doświadczenie bo mam mozliwość zakupu lusterek z anglika i nie wiem czy lustra będą pasowały. mam wrażenie że regulacji jest duzo w lusterku więc powinno być okey ale może się myle!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Replay 1999
    BMW
    E65 740i
    Przeczytaj mój post powyżej. Tam jest odpowiedź na twoje pytanie.Jak nie wierzysz to kup lusterka UK i nie zaśmiecaj forum.