Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: xenon w e38

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    Blog
    3
    No z mojej też koniec, jest niedziela i nie chce mi się dyskutować z kimś kto nie potrafi uzasadnić wsadzania hid'ów do długich czy ogólnie do wszystkiego. Cieszę się że fajnie ci się jeździło takim autem i rozumiem że nigdy w życiu nie zdarzyło ci się nie wyłączyć w porę długich. Co do ledowych świateł z tyłu, owszem są i z homologacją i bez. Są odpowiednie oznaczenia na lampie. A swoją drogą... tą wypowiedzią potwierdziłeś tylko to co napisałem na samym początku tej dyskusji. Jesteś egoistą ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Poniekąd zgadzam się z Grimem że nie umiejętne założenie hidów bardzo oślepia i wkładnie ich do świateł mijania bez odpowiedniego przystosowania to coś nie tak, natomiast jak ktoś wkłada je w drogowe to spoko on lepiej widzi a i tak jak jedzie ktoś z naprzeciwka to się je wyłącza także dużo zależy od kierowcy jak używa....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Blog
    19

Cytat Zamieszczone przez MC1 Zobacz posta
    natomiast jak ktoś wkłada je w drogowe to spoko on lepiej widzi a i tak jak jedzie ktoś z naprzeciwka to się je wyłącza
    Jak widać niektórym przeszkadza to, że ktoś widzi więcej, nie robiąc tym nikomu szkody. Tyle samo oślepi HID co 100w żarówki na długich... Długie HIDy średnio się spisują bo zanim zaczną świecić swoim nominalnym światłem, trochę czasu mija i dlatego są soczweki z ruchomą przesłoną do świateł mijania.
    Drogowe jeszcze można przeżyć, ale wkładanie HIDa do niesoczewkowej lampy jako światła mijania to faktyczny przejaw debilizmu i egoizmu, który sieje niebezpieczeństwo na drodze. Swoje HIDy w halogenach wyłączam gdy coś z przeciwka jedzie bo wiem, że mogą oślepiać. W przeciwieństwie do normalnych halogenów, faktycznie pomagają w trakcie mgły
    Ostatnio edytowane przez tomaszeklolek ; 13-10-2013 o 17:39
    e38 m62TUb44 740i

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez grim Zobacz posta
    nie chce mi się dyskutować z kimś kto nie potrafi uzasadnić wsadzania hid'ów do długich
    hmm...

Cytat Zamieszczone przez maras82 Zobacz posta
    hidy w długich świecą lepiej od żarówki, jadąc widzisz lepiej,

czytanie ze zrozumieniem się kłania, i w przeciwieństwie do Ciebie nie zdarzyło mi się świecić długimi po nadjeżdżających autach

Zaawansowany Użytkownik Awatar bunioM3
    BMW
    e 38 740,e 34 V8,e 30 2,5 e 36 1,8 cabrio
    Koledzy wszystcy pisza o tych xenonach i powiem tak zalozylem do swojej super wygladaja swieca exstra auto inaczej sie prezentuje ,mialem takie ze swojej e 34 i wlozylem do e 38 zadne przerobki bledu nie ma oczywiscie epryskiwacze sa ale do czego zmierzam pewien pan mowil mi ze z tymi xenonami i policja to jakas lipa nie ma nigdzie przepisu (podobno)ktory zabrania zakladania owych zarowek xenonowych nie ma zakazow zadnych oczywiscie musi byc soczewka w mojej 5 jezdzilem kilka lat i zadnych problemow z policja czy cos teraz mam w e 38 i e 30 i super sprawa polecam