Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Niestety kolizja

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65

Post Niestety kolizja

Witajcie. Niestety spotkała mnie niemiła sprawa jaką jest kolizja drogowa. Nie mam AC więc naprawy będę musiał wykonać sam. Dostałem uderzenie w lewe przednie koło które się połozyło górą do samochodu. Dodatkowo do wymiany narazie po pierwszych oględzinach zderzak , błotnik , reflektor , wyciekł płyn chłodniczy przez jakiś uszkodzony wąż, elementy zawieszenia przód nie wiem jeszcze które ale ja chce zapytać was o systemy elektroniki. Samochód zgasł i teraz po włożeniu kluczyka wyskakuje szereg komunikatów. Pokazuje na czerwono taki krzywy samochodzik, chyba z czujnika poziomowania, opadła soczewka w przednim reflektorze w dół też chyba z czujnika, błąd układu kierowniczego. Zapomniałem dodać, że wyskoczyły boczne poduszki z drzwi przód i tył oraz kurtyna. Czy po wymianie tych elementów samochód pozwoli odpalić silnik czy czeka mnie walka z elektroniką. Co muszę wymienić jeżeli chodzi o poduszki i gdzie to się znajduje. Pozdrawiam.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    SZUKAM
    a jakie miałeś kolego zawieszenie w swoim autku ? Dynamic drive? ? Przykra sprawa, bo niestety koszta naprawy będą bardzo duże.... Pokaż zdjęcia

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Na pierwszy ogień idzie klema pirotechniczna w bagażniku. Mowa o plusowej klemie.
    Po jej złożeniu lub wymianie auto może odpalić.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Co to jest ta klema pirotechniczna i z czym to się je..?

Moderator Mod Awatar damian23zgc
    BMW
    BMW e65 745i;VW Passat B6
    To klema plusowa (chyba) ktora po kolizji powinna wystrzelic i odciac prad w aucie. Ale w takim przypadku nie wiem czy bylby jakikolwiek prad.

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Prąd będzie i zapłon się włączy ale nie będzie komunikacji z silnikiem i rozrusznik nie zakręci. Jest odcinany cały przód od prądu.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Zaawansowany Użytkownik Awatar PaweliGosia
    BMW
    S8 D2, W221 S500
    oprócz dynamic drive zwróć uwagę czy nie przestawił się kielich. Może być tak, że mechanik/blacharz wszystko Ci poskłada a okaże się że auto jeszcze czeka rama.
    Zobacz też czy sam amor edc nie jest krzywy co jest raczej pewne...

Elbich
    Gość
    Kielich mógł nie ucierpieć... Ale sanki raczej na pewno skoro odpaliły się poduszki. Klema plusowa zawsze odpalana jest w parze z systemami bezpieczeństwa bez względu czy to same pasy, napinacze czy poduszki również. Powinieneś sprawdzić czy nie strzelił pas albo dopinacz. Wszystko powinieneś wymienić aby nie mieć błędów poduszek które można skasować komputerem pod warunkiem, że z klemą włącznie systemy pirotechniczne są wymienione na drugie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Jaki masz rok auta i kolor. Mogę coś skompletować! Znajmy mechanik przywiózł własnie 4sztuki e65 na części;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    Mam 2006 rok 745d kolor monacoblau. Fajnie by było narazie co widzę potrzebny
    Zderzak i detale
    Błotnik
    Reflektor dynamic
    Poduszki drzwi i kurtyna
    Zawieszenie EDC lewy przód
    Jeżeli coś masz to chętnie nawet podjadę i proszę o kontakt tel. 698280548. Teraz jestem po nocnej zmianie ale jeszcze od piątku nie mogę spać i jadę na giełdę do Gliwic po namiary na częsci Pozdrawiam