No to kosmos.....Do tej pory nie wiedziałem że są droższe miejsca niż ASO a jednak.....są jeszcze droższe ASO ha ha
Ps: ja bym na twoim miejscu zwrócił ten towar i kupił termostaty od chłopaków z naszego forum (sklep) mają bardzo dobre ceny na termostaty, niedawno się ich pytałem jest w wątku "tutaj pytaj o ceny" popatrz sobie
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.
Breczko to jesy ASO w bialymstoku. Termostaty mam juz u siebie, w UK. I tak jest taniej o jakies 150zl niz tu w aso...
JAk są w UK to trudno co nie zmienia faktu że cena niewiarygodna![]()
Co najciekawsze przez telefon cena oscylowala w okolicy 300zl.
Jakies praktyczne porady przy wymianie termostatow? Sam sie za to biore bo mam troche czasu a niechcialbym sie wkurzac przy jakichs pierdolach podczas wymiany :)
Ja nie pomogę bo wymieniali mi w warsztacie, co mogę podpowiedzieć to kup ze 2, 3 litry płynu bo zapewne coś wyleci....
Zauważyłem ze auto pali mi chyba coś za dużo i wchodząc na ten wątek kilka dni temu pomyślałem ze może sprawdzę jak szybko grzeje mi sie motor bo odnoszę wrażenie ze cały czas swieci sie "pierścień" gaśnie rzadko i to po bardzo długim czasie jazdy... i przejechałem właśnie 15km w mieście w ciagu 20minut a temperatura jaka osiagnął plyn wyniosła maksymalnie 72* - chyba diagnoza prosta?
Kurde tak sobie przeglądałem temat i dzisiaj myślę sobie przejadę się moją Dolores i sprawdzę temperaturę.Po przejechaniu 5 km wszedłem w ukryte menu poszukałem temp silnika i tu peszek ... w sumie zrobiłem z 15 km, momentami przycisnąłem troche a temp wahała się między 58-61 stopni i więcej nie uzyskałem.temperatura zewnętrzna 8,5 stopnia.Co o tym myślicie? Sprawdzać sprawność czujnika cieczy czy od razu brać się za termostaty? Zaznaczam że w związku z wyższą temperaturą zewnętrzną silnik pracował beż wspomagania przez webasto.
Ja stawiam u siebie na termostaty, bo to może być chyba jedyny powód tego że silnk się nie dogrzewa, i dlatego odkąd zakupiłem auto nie mogę pogodzić się z tym że zalewam go za 100zł i wyjeżdżam ok. 150km w mieście po czym zapala się rezerwa… - to już chyba nie jest normalne żeby palił 15L/100 (przy spokojnej jeździe).
Mam jeszcze pytanie, ile mniej więcej kosztuje wymiana tych dwóch termostatów - oczywiście mam tutaj na myśli cenę średnią.