Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 93

Wątek: Doprowadzony do szału - M57N2 nie nagrzewa się

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d 05' lift
    Mirek tylko jak juz wspominałem wymienialem oba termostaty, a potem jeszcze raz główny. I teraz jeździłem po mieście temp silnika to 80C. Stad moje pytanie jakie temp osiągane sa w 3.0 D. W silnikach 320cdi normalna temperatura pracy to 80 stopni. Jeszcze raz mam wymienić główny w takim razie, czy gdzie szukać problemu? Pozdrawiam Konrad

Początkujący Użytkownik Awatar Mateusz_S
    BMW
    730d E65
    Powiedzcie pls, jak w menu ukrytym sprawdzić temperaturę silnika?

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    No właśnie powiedzcie jak uruchomić to ukryte menu co by zobaczyć temperaturę silnika bo sam z ciekawości bym sprawdził jak to wygląda i pozniej wpisałbym tutaj temperatury żeby Kondi miał odniesienie.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d 05' lift
    Trzymasz nieustannie przycisk zerowania kilometrów. Najpierw pojawia sie błędy na małym wyświetlaczu, potem pojawi sie kasowanie serwisów i jezeli trzymasz dalej przycisk pojawi sie w obrotomierzu menu. Klikając pare razy zerowaniem km przechodzisz do pozycji "Unlock". Przytrzymujesz wtedy przycisk zerowania kilometrów i na predkosciomierzu pokazuje sie podmenu. I teraz przyciskiem zerowania kilometrów wprowadzasz sumę 6 ostatnich cyfr Vin, przytrzymujesz dluzej i masz odblokowane menu. Przyciskiem zerowania km przechodzisz do "sensor values" i w predkosciomierzu bedziesz miec wartość temp. Pozdrawiam Konrad

Początkujący Użytkownik Awatar Mateusz_S
    BMW
    730d E65
    Cytat Zamieszczone przez Kondi Zobacz posta
    Trzymasz nieustannie przycisk zerowania kilometrów. Najpierw pojawia sie błędy na małym wyświetlaczu, potem pojawi sie kasowanie serwisów i jezeli trzymasz dalej przycisk pojawi sie w obrotomierzu menu. Klikając pare razy zerowaniem km przechodzisz do pozycji "Unlock". Przytrzymujesz wtedy przycisk zerowania kilometrów i na predkosciomierzu pokazuje sie podmenu. I teraz przyciskiem zerowania kilometrów wprowadzasz sumę 6 ostatnich cyfr Vin, przytrzymujesz dluzej i masz odblokowane menu. Przyciskiem zerowania km przechodzisz do "sensor values" i w predkosciomierzu bedziesz miec wartość temp. Pozdrawiam Konrad
    ale VIN ma 5 cyfr na końcu :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d 05' lift
    Tak, ale jeszcze przed dwoma literami jest cyfra, która uwzgledniasz ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK

Cytat Zamieszczone przez Kondi Zobacz posta
    Tak, ale jeszcze przed dwoma literami jest cyfra, która uwzgledniasz ;)
    EEeeeee Nie no co Ty. Dodajesz tylko te pięć ostatnich do siebie i masz sumę do wprowadzenia w teście.
    Jeszcze łatwiej właczyć ukryte menu: trzymaj guzik od licznika dziennego cały czas i nie puszczając go wcisnij klucz do stacyjki i gotowe.

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Mateusz_S Zobacz posta
    ale VIN ma 5 cyfr na końcu :)
    No i tylko te dodaj do siebie i gotowe.

Znalazłem jeszcze tutaj opis http://7er.pl/showthread.php/8871-po...l=1#post138901
    Ostatnio edytowane przez miro ; 12-10-2013 o 23:17

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Kondi i jak tam w te mrozy z temperaturą? Koledzy z 3.0D wypowiedzcie się jaką macie temperaturę pracy przy tych mrozach....U mnie chyba też nie domagają termostaty bo dochodzę do temperatury 68 stopni i tyle. Będę wymieniał tylko muszę znaleźć.
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez MC1 Zobacz posta
    Kondi i jak tam w te mrozy z temperaturą? Koledzy z 3.0D wypowiedzcie się jaką macie temperaturę pracy przy tych mrozach....U mnie chyba też nie domagają termostaty bo dochodzę do temperatury 68 stopni i tyle. Będę wymieniał tylko muszę znaleźć.
    Masz oba termostaty padniete- wlasciwa temperatura dla Twojego silnika to 88-92 stopnie, aktualnie w prawie kazdym E65/E60 wymieniam termostaty zaprogramowane przez zachlannych producentow tak aby padly oba na raz, a przez brak wskaznika temp na zegarach uzytkownik nie zdaje sobie nawet sprawy ze zajezdza sobie silnik...

W starszych rocznikach 2002 do 2005 na szczescie system mimo nizszej temp silnika wypala DPF w nowszych juz nie powodujac jego defekt- taaaaka kulo-w-plotowa ekologia

Ostatnio edytowane przez BOSS ; 30-01-2014 o 20:25
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!