Z tego co kojarzę to w M62 można programowo zmienić jałowe obroty w zakresie +/-100 obrotów ze skokiem ustawienia co 10 obrotów.
Zawsze to jakaś regulacja jest![]()
Z tego co kojarzę to w M62 można programowo zmienić jałowe obroty w zakresie +/-100 obrotów ze skokiem ustawienia co 10 obrotów.
Zawsze to jakaś regulacja jest![]()
W większości od 98 roku można ale to tylko dis lub ista ma taką możliwość. M62 bez vanosów jak najbardziej. Ale to komp decyduje jakie mają być a nie jakaś tam przepustnica czy coś.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
A propos przepustnicy to mam taką jedną (elektroniczna do M62TUB44), która po jej wyczyszczeniu powodowała wzrost obrotów na postoju do ok. 920. Po wymianie na inną używkę obroty wróciły do normy.
Nie wnikałem w szczegóły, ale jak coś to ją nadal mam ;)!!
witam. mam podobny problem.niskie obroty. silnik M30 3.0i ja zwiększyłem obroty na czujniku przepustnicy. ale i tak jeszcze czasem opadają nisko
ustalcie najpierw czy macie usterke a pozniej kombinujcie.
w starszych rocznikach na zimę jest taki sposób ze moze ktos sobie zasymulowac wlaczona klime bez wlaczania kompresora, trzeba pokombinowac, a na lato nic to nie da.
zyskuje sie okolo 100obr/min
W silniku M30 B30 można podnieść obroty .Jest śrubka M6 koło przepustnicy i tam jest pewien zakres regulacji.Ja tak sobie podniosłem i działa a komputer musi się z tym pogodzić hehe
W m62 można komputerowo podnosić o 50, 100, 150, 200 obrotów, na klimie też-fajna sprawa. DIS, albo TIS
Autor tematu nie pytał o M62, zarówno w M60 jak i M30 EML nie można z obrotami nic zrobić, nawet DISem.
pozdrawiam Bartek