Temat stary, ale w³a¶nie bêdê demontowaæ kolektory ¿eby wymieniæ uszczelki po pokrywami zaworów. I mam pytanie czym najlepiej wyczy¶ciæ/pomalowaæ kolektory ss±ce ? Nie chcê zmieniaæ koloru itp. zale¿y mi ¿eby wygl±da³y jak orygina³.
Temat stary, ale w³a¶nie bêdê demontowaæ kolektory ¿eby wymieniæ uszczelki po pokrywami zaworów. I mam pytanie czym najlepiej wyczy¶ciæ/pomalowaæ kolektory ss±ce ? Nie chcê zmieniaæ koloru itp. zale¿y mi ¿eby wygl±da³y jak orygina³.
Zawozisz tam gdzie robi± g³owice I wymyj± Ci myjk± ultrad¼wiêkow± I bêdzie jak nowy. Nic nie maluj, bo potem bêdzie jeszcze z³aziæ. NIe mówi±c o tym, ¿e bêdzie wygl±daæ inaczej ni¿ fabrycznie.
Samemu w ¿yciu ich idealnie nie doczy¶cisz, wiem bo podj±³em taka próbê. Szczególnie w ¶rodku.
pozdrawiam Bartek
Jaki to koszt? Jesli koniecznie ori to tak, fajnie tez wygladaja spolerowabe na lustro w wytrzesarce takiej z kamyczkami ale to jakies 200 za element :)
Wys³ane z mojego GT-I9195 przy u¿yciu Tapatalka
dziêki ze odp. poszukam w okolicy kto siê takimi sprawami zajmuje.
Fabryczne kolektory, czy okrywy zaworów te¿ s± lakierowane, ¿eby siê nie utlenia³y/korodowa³y. Je¶li zale¿u Ci na piêknym efekcie to oddaj wszystko do sodowania, a nastêpnie do lakieru proszkowego. Bêdziesz mia³ piêkny efekt przez kilka lat :)
Ja w swojej V8 tak robi³em pokrywy zaworowe. Po 4 latach, s± w zasadzie takie same jak je montowa³em. ¯adnego ³uszczenia farby, czy innych dziwnych historii.