Temat stary, ale właśnie będę demontować kolektory żeby wymienić uszczelki po pokrywami zaworów. I mam pytanie czym najlepiej wyczyścić/pomalować kolektory ssące ? Nie chcę zmieniać koloru itp. zależy mi żeby wyglądały jak oryginał.
Temat stary, ale właśnie będę demontować kolektory żeby wymienić uszczelki po pokrywami zaworów. I mam pytanie czym najlepiej wyczyścić/pomalować kolektory ssące ? Nie chcę zmieniać koloru itp. zależy mi żeby wyglądały jak oryginał.
Zawozisz tam gdzie robią głowice I wymyją Ci myjką ultradźwiękową I będzie jak nowy. Nic nie maluj, bo potem będzie jeszcze złazić. NIe mówiąc o tym, że będzie wyglądać inaczej niż fabrycznie.
Samemu w życiu ich idealnie nie doczyścisz, wiem bo podjąłem taka próbę. Szczególnie w środku.
pozdrawiam Bartek
Jaki to koszt? Jesli koniecznie ori to tak, fajnie tez wygladaja spolerowabe na lustro w wytrzesarce takiej z kamyczkami ale to jakies 200 za element :)
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
dzięki ze odp. poszukam w okolicy kto się takimi sprawami zajmuje.
Fabryczne kolektory, czy okrywy zaworów też są lakierowane, żeby się nie utleniały/korodowały. Jeśli zależu Ci na pięknym efekcie to oddaj wszystko do sodowania, a następnie do lakieru proszkowego. Będziesz miał piękny efekt przez kilka lat :)
Ja w swojej V8 tak robiłem pokrywy zaworowe. Po 4 latach, są w zasadzie takie same jak je montowałem. Żadnego łuszczenia farby, czy innych dziwnych historii.