Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 24

W±tek: Jaki wybór waszym zdaniem bêdzie lepszy?? m5 e39 czy E31 ?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar slowik871
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    Bmw E38 735iA,Bmw e39 530dTouring,BMW535DTouring
    Sk±d
    Wiechowo

Jaki wybór waszym zdaniem bêdzie lepszy?? m5 e39 czy E31 ?

Siema od d³u¿szego czasu szukam kolejnej Bmw gustuje w klasyce:D,do rzeczy mam chrapkê na serie 8,ale ceny za dobry egzemplarz powalaj±..a nie chcia³bym kupiæ ulepa i remontowaæ go od podstaw za kosmiczne sumy..do rzeczy bud¿et na zakup to ok 45 ty¶ na osiem moim zdaniem mo¿e byæ ma³o:)wpad³o mi w oko e 39 m5 konkretnie ten egzemplarz http://www.autoscout24.pl/Details.as...000&asrc=st|fs proszê o wasze cenne opinie! jeszcze wydaje mi siê ¿e nie jestem gotowy na osiem pod wzglêdem kosztów zakup osiem, potem dopieszczenie wyjdzie sporo wiêcej ni¿ mogê je¶li mam kupiæ osiem ta ma byæ wisienka na torcie:p.Takie m5 te¿ mi siê podoba i taki samochód w dobrym stanie mo¿na zawsze, dobrze sprzedaæ uzbieraæ upragnione PLN,pocieszyæ sie dobr± BMW i wtedy szukaæ dobrej osiem.Ps bud¿et na ca³o¶æ ok 50 ty¶ z³oty.
    Ostatnio edytowane przez slowik871 ; 13-09-2013 o 20:23

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    brak
    Sk±d
    podkarpacie
    zakup e39 to bedzie taki skok w bok, pieniadze tez sie rozejda bo oplaty, bo jakas naprawa, serwis itp. nikt juz uwagi nie zwraca na te bryle i kazdy ma z tylu naklejke m5 :) Wstrzymaj sie, realizuj marzenie i zbieraj na e31.
    Mysle ze skoro link podales do e39 to chyba decyzje juz podjales i jedynie szukasz potwierdzenia ze to dobry pomysl :) ale ja bym czekal. Z czasem tez gust sie zmienia, pojawiaja sie inne perspektywy i szanse, bedziesz mial wiecej kasy to moze kupisz jeszcze cos calkiem innego :)

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Musisz wzi±æ pod uwagê, ¿e uk³ad napêdowy z e31 to silnik i skrzynia z e32, koszty ewentualnych napraw w stosunku do silnika z M5 bêd± du¿o ni¿sze.

Za kilka ty¶ mo¿esz w M70 wymieniæ niemal¿e wszystko.
    pozdrawiam Bartek

Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    Sk±d
    Wiechowo
    Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    zakup e39 to bedzie taki skok w bok, pieniadze tez sie rozejda bo oplaty, bo jakas naprawa, serwis itp. nikt juz uwagi nie zwraca na te bryle i kazdy ma z tylu naklejke m5 :) Wstrzymaj sie, realizuj marzenie i zbieraj na e31.
    Mysle ze skoro link podales do e39 to chyba decyzje juz podjales i jedynie szukasz potwierdzenia ze to dobry pomysl :) ale ja bym czekal. Z czasem tez gust sie zmienia, pojawiaja sie inne perspektywy i szanse, bedziesz mial wiecej kasy to moze kupisz jeszcze cos calkiem innego :)
    Jest tyle samochodów które mi siê podobaj±:D oblatuje teraz e 60 535D nie oszczêdzam ale te¿ mia³em dylemat przed zakupemale jak to bywa ju¿ by siê chcia³o wiêcej......:D e 31 to bêdzie kiedy¶ taki spe³niony sen...

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    e31 nigdy nie straci na wartosci, kupujesz, stawiasz do garazu za 5 lat sprzedajesz + 30%

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar ManiacDrifting
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    Ja gdybym mia³ t± gotówkê to bra³ bym bez zastanowienia M5 nie E31, To prawda ¿e E31 by³o by tañsze w serwisie licz±c na poszczególne czê¶ci ale nie a¿ tak z kolei w E39 jako ¿e jest m³odsza jest szansa ¿ê nie popsuje ci siê w ci±gu roku dwóch tyle co w E31,

E39 jest m³odsza, szybsza, mniej pali, ma ³adne wnêtrze fajne wyposa¿enie, Istotnie wygl±d ma no có¿ cywilny, bry³a E39 nie budzi kontrowersji bo to wzór rodzinnego auta klasy ¶redniej tyle ¿e Usportowiony ale czy mnie by to obchodzi³o? - NIE.

E31, No có¿ pe³nokrwiste auto typowo sportowe jak na tamte czasy tu nie by³o wersji "cywilnych" 8semka to unikalny wypust prawdopodobnie pierwszy i ostatni, jednak¿e na dzisiejsze czasy nie maj±ce szalonych osi±gów, Bry³a ca³y czas budzi podziw i zainteresowanie.
    Minusy? To stary wyje¿dzony klocuch drogi w zakupie podatny na awarie z uwagi na wiek Czy aby napewno serwis M70 jest tañszy? polemizowa³ bym silnik jest starszy i bardziej wyje¿dzony ni¿ w E39 je¶li nawet nie wyje¿dzony to osprzêt dawa³ by raczej napewno oznaki ¿e jednak ma swoje lata czyli np. standardowe nieszczelno¶ci jak dla M70.

A je¿eli defekty natury M70 w takiej 8 by³y by usuniête to i przysz³o by zap³aciæ zapewne wiêcej ni¿ za M5.

Tutaj sprawê musisz sobie przemy¶leæ czy chcesz auto szybkie i fajne czy mniej szybsze rzadsze i bardziej zwracaj±ce uwagê.
    Je¿eli kupujesz auto dla siebie ¿eby mieæ co¶ poprostu luksusowego i mocnego to E39,
    Je¶li kupujesz auto dla podziwu pieszych oczywi¶cie E31.

Fajnie jest powiedzieæ komu¶ bierz E31 bo to przecie¿ nie ja bêdê bêdê to naprawia³ i p³aci³ za to, nie daj co st³ucz lampe albo zepsuj zderzak czy element blacharski i masz problem jednak¿e jest to szczê¶cie ¿e mimo rzadko¶ci na allegro s± elementy i to nie a¿ tak drogie jednak o nie ciê¿ko, a je¶li chodzi o reszte to sporo pasuje od E32 no ale jednak sprawa jest sporo utrudniona je¶li chodzi o dostêpno¶æ czê¶ci i koszty ich.
    A E39 M5 no có¿ nawet je¶li nie znajdziesz elementu M5 to wstawisz zwyk³y element i je¼dzisz dalej :D
    Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 13-09-2013 o 21:37

Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    Sk±d
    Wiechowo
    Cytat Zamieszczone przez ManiacDrifting Zobacz posta
    Ja gdybym mia³ t± gotówkê to bra³ bym bez zastanowienia M5 nie E31, To prawda ¿e E31 by³o by tañsze w serwisie licz±c na poszczególne czê¶ci ale nie a¿ tak z kolei w E39 jako ¿e jest m³odsza jest szansa ¿ê nie popsuje ci siê w ci±gu roku dwóch tyle co w E31,

E39 jest m³odsza, szybsza, mniej pali, ma ³adne wnêtrze fajne wyposa¿enie, Istotnie wygl±d ma no có¿ cywilny, bry³a E39 nie budzi kontrowersji bo to wzór rodzinnego auta klasy ¶redniej tyle ¿e Usportowiony ale czy mnie by to obchodzi³o? - NIE.

E31, No có¿ pe³nokrwiste auto typowo sportowe jak na tamte czasy tu nie by³o wersji "cywilnych" 8semka to unikalny wypust prawdopodobnie pierwszy i ostatni, jednak¿e na dzisiejsze czasy nie maj±ce szalonych osi±gów, Bry³a ca³y czas budzi podziw i zainteresowanie.
    Minusy? To stary wyje¿dzony klocuch drogi w zakupie podatny na awarie z uwagi na wiek Czy aby napewno serwis M70 jest tañszy? polemizowa³ bym silnik jest starszy i bardziej wyje¿dzony ni¿ w E39 je¶li nawet nie wyje¿dzony to osprzêt dawa³ by raczej napewno oznaki ¿e jednak ma swoje lata czyli np. standardowe nieszczelno¶ci jak dla M70.

A je¿eli defekty natury M70 w takiej 8 by³y by usuniête to i przysz³o by zap³aciæ zapewne wiêcej ni¿ za M5.

Tutaj sprawê musisz sobie przemy¶leæ czy chcesz auto szybkie i fajne czy mniej szybsze rzadsze i bardziej zwracaj±ce uwagê.
    Je¿eli kupujesz auto dla siebie ¿eby mieæ co¶ poprostu luksusowego i mocnego to E39,
    Je¶li kupujesz auto dla podziwu pieszych oczywi¶cie E31.

Fajnie jest powiedzieæ komu¶ bierz E31 bo to przecie¿ nie ja bêdê bêdê to naprawia³ i p³aci³ za to, nie daj co st³ucz lampe albo zepsuj zderzak czy element blacharski i masz problem jednak¿e jest to szczê¶cie ¿e mimo rzadko¶ci na allegro s± elementy i to nie a¿ tak drogie jednak o nie ciê¿ko, a je¶li chodzi o reszte to sporo pasuje od E32 no ale jednak sprawa jest sporo utrudniona je¶li chodzi o dostêpno¶æ czê¶ci i koszty ich.
    A E39 M5 no có¿ nawet je¶li nie znajdziesz elementu M5 to wstawisz zwyk³y element i je¼dzisz dalej :D
    Chodzi mi w³asnie ¿eby nie kupiæ tego klocucha mam e39 klekota ale nie o tym,M5 to taki wilk w owczej skórze poje¿dzi³bym powiedzmy rok mo¿e dwa sprzeda³ do³o¿y³ i kupi³ wymarzone 8 er w godnym stanie, i mial flote na odpowiednie traktowanie.Choæ rostawaæ siê z Bmw jest bardzo ciê¿ko,sprzeda³em kiedy¶ e32 do dzi¶ mi siê ¶ni:pale trafi³a w dobre rêce. T0 M5 nie daje mi spokoju:D

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Sowa 7
    Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    E66 750Li
    Sk±d
    Katowice
    Widzê , ¿e ta z Twojego og³oszenia to 1999 rok produkcji , ponoæ w pierwszych rocznikach silniki mia³y pewne wady , a mianowicie du¿e bardzo zapotrzebowanie na olej itp Poczytaj o tym na forach.Dlatego lepiej szukaæ wersje po liftingu , gdzie niektóre niedomagania zosta³y usuniête , jednak te wersje s± wyra¼nie dro¿sze od tych z pierwszych lat.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar prezE32s
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    By³o 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Sk±d
    Chojnów
    Te m5 z linku jest powalaj±ca, bardzo piêkne auto i tak jak napisa³e¶ wilk w owczej skórze ;) gdybym mia³ teraz gotówkê nie wiem czy nie przesiad³bym siê z Phaetona do M5 ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Roobs
    Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Sk±d
    Wroc³aw
    Gdybym my¶la³ teraz o aucie jako pasji, w które chcia³bym wk³adaæ i ulepszaæ i siê nim cieszyæ to w pierwszej pi±tce znalaz³o by siê E39 M5. Kto¶ napisa³ ¿e to auto nie zwraca uwagi. Mo¿e nie zwracaj± uwagi ale te które s± zazwyczaj zaniedbywane, jednak zadbane i "kolekcjonerskie" od razu widaæ w t³umie. Kiedy¶ w Berlinie widzia³em piêêêêkn± E34 M5 i pamiêtam to do dzi¶. Jedna tylko uwaga : je¶li ma to byæ auto tylko na jak±¶ chwilê to szkoda samochodu. Jednak jak chcesz czego¶ wyj±tkowego, zak³adasz inwestycjê, auta które zachwyci niejedn± osobê to polecam M5 bez wzglêdu czy to E34, E39 czy E60 :)

Podobne w±tki

1. 79 000 zl za E38??? czy waszym zdaniem warte tych pieniedzy??
    Przez ArtiWPR w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22-07-2012, 09:45
  2. Wybór wycieraczek, jaki producent?
    Przez coboss w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 36
    Ostatni post / autor: 30-06-2012, 18:32
  3. Czy stacyjka od e39 bêdzie apsowa³a do e38
    Przez BatoFF w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 15-12-2011, 09:40
  4. Amortyzatory-jaki wybór?
    Przez Individual23 w dziale Seria e38