Zamieszczone przez
ManiacDrifting
Ja gdybym mia³ t± gotówkê to bra³ bym bez zastanowienia M5 nie E31, To prawda ¿e E31 by³o by tañsze w serwisie licz±c na poszczególne czê¶ci ale nie a¿ tak z kolei w E39 jako ¿e jest m³odsza jest szansa ¿ê nie popsuje ci siê w ci±gu roku dwóch tyle co w E31,
E39 jest m³odsza, szybsza, mniej pali, ma ³adne wnêtrze fajne wyposa¿enie, Istotnie wygl±d ma no có¿ cywilny, bry³a E39 nie budzi kontrowersji bo to wzór rodzinnego auta klasy ¶redniej tyle ¿e Usportowiony ale czy mnie by to obchodzi³o? - NIE.
E31, No có¿ pe³nokrwiste auto typowo sportowe jak na tamte czasy tu nie by³o wersji "cywilnych" 8semka to unikalny wypust prawdopodobnie pierwszy i ostatni, jednak¿e na dzisiejsze czasy nie maj±ce szalonych osi±gów, Bry³a ca³y czas budzi podziw i zainteresowanie.
Minusy? To stary wyje¿dzony klocuch drogi w zakupie podatny na awarie z uwagi na wiek Czy aby napewno serwis M70 jest tañszy? polemizowa³ bym silnik jest starszy i bardziej wyje¿dzony ni¿ w E39 je¶li nawet nie wyje¿dzony to osprzêt dawa³ by raczej napewno oznaki ¿e jednak ma swoje lata czyli np. standardowe nieszczelno¶ci jak dla M70.
A je¿eli defekty natury M70 w takiej 8 by³y by usuniête to i przysz³o by zap³aciæ zapewne wiêcej ni¿ za M5.
Tutaj sprawê musisz sobie przemy¶leæ czy chcesz auto szybkie i fajne czy mniej szybsze rzadsze i bardziej zwracaj±ce uwagê.
Je¿eli kupujesz auto dla siebie ¿eby mieæ co¶ poprostu luksusowego i mocnego to E39,
Je¶li kupujesz auto dla podziwu pieszych oczywi¶cie E31.
Fajnie jest powiedzieæ komu¶ bierz E31 bo to przecie¿ nie ja bêdê bêdê to naprawia³ i p³aci³ za to, nie daj co st³ucz lampe albo zepsuj zderzak czy element blacharski i masz problem jednak¿e jest to szczê¶cie ¿e mimo rzadko¶ci na allegro s± elementy i to nie a¿ tak drogie jednak o nie ciê¿ko, a je¶li chodzi o reszte to sporo pasuje od E32 no ale jednak sprawa jest sporo utrudniona je¶li chodzi o dostêpno¶æ czê¶ci i koszty ich.
A E39 M5 no có¿ nawet je¶li nie znajdziesz elementu M5 to wstawisz zwyk³y element i je¼dzisz dalej :D