Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: różne propozycje - która warta?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    .

różne propozycje - która warta?

Hej

Przenosząc się z wątku po przywitaniu chciałbym zasięgnąć waszej rady. Szukam zadbanej 7ki (budżet 20k) - w związku z tym jestem "w miarę" elastyczny co do wyposażenia i silnika (teoretycznie benzyna + gaz). W idealnym świecie samochód ma xenony, komforty, automat i v8 ;). Problemem może być brak nadmiernego czasu, by za samochodem jeździć po Polsce więc zapewne będę musiał uzbroić się w cierpliwość...
    Zanim przejdę do linków mam jeszcze pytanie odnośnie wizyty w ASO celem sprawdzenia stanu technicznego - robiłem to ze wszystkimi samochodami, które miałem wcześniej. Nie chciałbym jednak zabierać każdej z kolejna bo usługa w BMW to ok 900zł a to szybko mogłoby się uzbierać do równowartości samochodu... Czy stacje BMW ogarniają temat?

Moje propozycje:

http://allegro.pl/bmw-e38-740i-96r-4...546871263.html - sprzedający wydaje się być szczery i trzeba przeznaczyć trochę czasu by było tip-top

http://otomoto.pl/bmw-740-full-opcja...C30672733.html - skąpo w zdjęcia środka i jeśli mnie wzrok nie myli, skóra jest koloru niebieskiego? Poza tym, brak opisu...

http://otomoto.pl/bmw-728-gaz-lift-z...C30437495.html - sprawia wrażenie zadbanej, rozumiem, że brud w komorze to normalna sprawa?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    SZUKAM
    1. Odpada, siedzenie kierowcy mówi o przebiegu 600 tyś wzwyż - odpuść.
    2. Tą bym się zainteresował, wyposażenie prawie jak moje i cena dobra, ale trzeba dobrze sprawdzić, bo pewnie auto jest z "przyjęcia w rozliczenie" a to już daje do zastanowienia
    3. komora silnika wygląda jak w aucie po zalaniu, odpuść

Zaawansowany Użytkownik Awatar kazas4
    BMW
    było E36,E46 jest E38 730d 2001r
    kolego czy chcesz narobić sobie problemów,szczera rada odpuść sobie te auta!! Poczekaj,dozbieraj funduszy i kup na prawdę zadbany egzemplarz...

Zaawansowany Użytkownik Awatar martinez538
    BMW
    330xd e91/ ex740iA e38 2000r/525i e34 1990r
    Swoją Ci sprzedam bo chcę kupić nowszy model

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    SZUKAM
    dlaczego panowie tak kolege straszycie, propozycja nr 2 wygląda na ciekawą, trzeba tylko dobrze sprawdzić autko mechanicznie...

Zaawansowany Użytkownik Awatar zagor71
    BMW
    740iL e32 93'. 635CsiA e24 85'
    Ja polecam jednak poszukac i poczekac az ktorys z kolegow bedzie sprzedawal swoja e38.Mysle ze to najlepszy pomysl,ja swoja nastepna 7 kupie na 99% z forum.Zawsze masz jakis wglad do historii auta,co z nim sie dzialo co bylo zrobione itd.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    .
    Wreszcie mam wolną chwilę, by udzielić się we własnym wątku ;) dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Oczywiście, że fajnie jest mieć więcej kasy niż mniej. jednak jak pokazuje doświadczenie nie gwarantuje to, że samochód tych pieniędzy będzie wart. Ponadto kupuję samochód używany, więc liczę się z następstwami i zakładam rezerwę
    na "nieprzewidziane problemy". Tak więc wydaje mi się, że zdrowy rozsądek i ograniczone zaufanie powinny zaowocować udanym zakupem.

w międzyczasie pojawiła się również ciekawa oferta z północy (jeśli dobrze pamiętam, ktoś z forum kupił już 7er od tego człowieka)

http://allegro.pl/735i-v8-xenon-skor...574085837.html - co o tym sądzicie? na moje oko, mam wrażenie, że prawy xenon kończy swój żywot

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez mikemichel Zobacz posta
    Wreszcie mam wolną chwilę, by udzielić się we własnym wątku ;) dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Oczywiście, że fajnie jest mieć więcej kasy niż mniej. jednak jak pokazuje doświadczenie nie gwarantuje to, że samochód tych pieniędzy będzie wart. Ponadto kupuję samochód używany, więc liczę się z następstwami i zakładam rezerwę
    na "nieprzewidziane problemy". Tak więc wydaje mi się, że zdrowy rozsądek i ograniczone zaufanie powinny zaowocować udanym zakupem.

w międzyczasie pojawiła się również ciekawa oferta z północy (jeśli dobrze pamiętam, ktoś z forum kupił już 7er od tego człowieka)

http://allegro.pl/735i-v8-xenon-skor...574085837.html - co o tym sądzicie? na moje oko, mam wrażenie, że prawy xenon kończy swój żywot
    Auto łdne, więc jeśli jego stan jest taki jak wygląd na fotkach to osobiście bym się zainteresował ;)!!

Na takie rzeczy jak kończący się xenon nie zwracaj w ogóle uwagi, bo nie ma to znaczenia przy zakupie auta.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez mikemichel Zobacz posta

OMG , a nawet jeśli to kropla w morzu na którą nie zwracaj uwagi jak napisał ratovnik. Skup się na ważniejszych rzeczach ....

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    ładna ta 735, ja bym sprawdzał, fotele trochę pogniecione jak na 200tyś ale to chyba przez sposób wsiadania, jak ja kupowałem swój fotele były ładniutkie a po roku mojego wsiadania siedzisko błyszczy się jak psu (po prostu nie umiem wsiadać i się wiercę. )

No i zerknij na tylną klapę b o coś blenda plastikowa od lewej strony odstaje.
    Co do ksenonu to najmniejszy problem, może żarówka była wymieniana, ja mam jedną Osram, jedną Philips i jest delikatną różnica w odcieniu.
    Ostatnio edytowane przez Bartos ; 25-09-2013 o 09:10