Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: różne propozycje - która warta?

Początkujący Użytkownik Awatar Nestor
    BMW
    E38 735i (2000)
    Według mnie auto było bite zarówno z przodu, jak i z tyłu. Ja wiem, że trudno znaleźć bezwypadkowy egzemplarz, ale co innego jakaś pojedyncza, drobna klepa, a co innego oklepanie auta w koło. Zwróć uwagę na spasowanie maski do narożników błotników (po obu stronach), na spasowanie klapy bagażnika (10 i 11 zdjęcie). Jeśli będziesz się na nie decydował, sugeruję dokładnie przyjrzeć mu się pod tym kątem. To duża moc i jeszcze większa masa, by móc sobie pozwolić na niedociągnięcia w strukturze nośnej. Warto też zerknąć, czy auto posiada mocowanie do fabrycznego haka holowniczego, czy założony jest tylny zderzak od innego egzemplarza. O tym, że maska opada w niewłaściwym miejscu najlepiej świadczą silne obicia lakieru wokół otworów rygli pod maską (przy mocowaniu chłodnicy).

Zaawansowany Użytkownik Awatar jokerow750
    BMW
    E38 750i, 750iL
    Taka pierdoła, ale nie ma przycisku od rolety ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    SZUKAM
    rzeczywiście!, ciekawe jak ją uruchamia, coś mi ta bryka składakiem zalatuje...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    a gdzie tam roletę widzicie?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740i 2000r

Ja radziłbym uważać na tego kolesia - "Okolice Gdańska"
    Kupiłem od niego 740i e38 niby wszystko ok, a przejechałem 50km wszystko zaczęło skrzypieć, auto gasnąć. Nawymieniałem się czujników wałków, PDC nie działają - 5 czujników chyba padniętych, tylnia szyba się nie otwiera, skrzypi jak cholera nie wiem co jest, mechanicy też nie wiedzą. (zbyt mocno się podjarałem a nie sprawdziłem podstawowych rzeczy)

Wieczne tłumaczenia kolesia że nie ma czasu, że szybko, kupujesz albo nie bo z rodziną umówiony.

Trzeba przyznać też że zdjęcia na allegro a w rzeczywistości to kolosalna różnica. Chciałem od niego kupić 740i individual biała skóra, ale jak przyjechałem na miejsce to tak poniszczona że masakra (a na zdjęciach wygląda super).

Wypastowana "pastą do butów" lub innym środkiem że masakra.
    Ostatnio edytowane przez Lolo2 ; 26-09-2013 o 23:02

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez mikemichel Zobacz posta
    Wreszcie mam wolną chwilę, by udzielić się we własnym wątku ;) dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Oczywiście, że fajnie jest mieć więcej kasy niż mniej. jednak jak pokazuje doświadczenie nie gwarantuje to, że samochód tych pieniędzy będzie wart. Ponadto kupuję samochód używany, więc liczę się z następstwami i zakładam rezerwę
    na "nieprzewidziane problemy". Tak więc wydaje mi się, że zdrowy rozsądek i ograniczone zaufanie powinny zaowocować udanym zakupem.

w międzyczasie pojawiła się również ciekawa oferta z północy (jeśli dobrze pamiętam, ktoś z forum kupił już 7er od tego człowieka)

http://allegro.pl/735i-v8-xenon-skor...574085837.html - co o tym sądzicie? na moje oko, mam wrażenie, że prawy xenon kończy swój żywot
    Tablice rej. jakieś takie wyglądają jak wyklejanki

Początkujący Użytkownik
    BMW
    .

Drodzy forumowicze

Minęło trochę czasu od mojego ostatniego wpisu w tym wątku jednak przeszedłem rewolucję zawodową i upłynęło trochę wody w Wiśle zanim się ogarnąłem. Nie kupiłem również jeszcze samochodu więc wracam z ostatnio upatrzoną sztuką na allegro - i zwracam
    się do was znowu z pytaniem - czy warto? bo zakres cenowy zdecydowanie górny..
    http://otomoto.pl/bmw-740-ia-m-sport-C30894406.html

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    SZUKAM
    Niech gość poda VIN bo to wyposażenie to jakaś lepianka:) Kierownica chyba z e46 , fotele wcale nie sport ;D I jak zwykle "szybsze od innych" hehe

Zaawansowany Użytkownik Awatar zdzichu290186
    BMW
    było E32 735 R6
    Ta 7er już dłuższy czas przewija się przez allegro, wcześniej była wystawiona o ile dobrze pamiętam za 30k +

Jak widać cena idzie w dół, tylko pytanie dlaczego ?? Bo jeżeli to na prawdę taki rodzynek to ja osobiście trzymał bym się kurczowo swojej ceny, a jeżeli jest jak z większością e38 na naszym rynku, czyli "pisanie bajek" to może być z tym egzemplarzem różnie.

Tak jak kolega wyżej napisał, poproś o VIN rozkoduj go i porównaj z tym co opisuje sprzedający.
    Potem ewentualne oględziny.

Zdaję sobie również sprawę z tego, że za zadbany egzemplarz trzeba zapłacić swoje, ale czy ten konkretny jest właśnie takim egzemplarzem ?? trzeba by było się przekonać.

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Auto jak od "cygana". Felg to kolo czasami nie malował?