Nie ma co porównywać, widziałem trupy z 2001, a te z 95 były w o wiele lepszym stanie, jak i odwrotnie :-)
Kupuje się dobrze i tanio, a jak ktoś lubi przepłacać to jego sprawa.
Nie ma co porównywać, widziałem trupy z 2001, a te z 95 były w o wiele lepszym stanie, jak i odwrotnie :-)
Kupuje się dobrze i tanio, a jak ktoś lubi przepłacać to jego sprawa.
Nie mówię, że e38 za 9tyś zł Ci nie wystarczy. Jak jesteś zadowolony to super. Mój poprzedni post był odpowiedzią na Twoją zaczepkę na temat "krzykaczy" i "szukających afer". Nikt tu krzykaczem nie jest i afer nie szuka. Nie oczekuj jednak na tym forum, że będziemy Ci słodzić gdy wyskoczysz z jakimiś ulepami za kilka tysiaków. Twoje e38 to skarbonka bez dna. Z resztą przekonasz się niedługo sam. To, że zawiecha nie tłucze nie znaczy, że jest w dobrym stanie. Przejedz sie najlepiej jakąkolwiek BMW która ma nie więcej jak 2-3 lata to będziesz miał porównanie jak powinno wyglądać prowadzenia takiego samochodu. Wiem po sobie ile kasy i czasu kosztuje doprowadzenia e38 do stanu "prawie idealnego". Moja 740iL zaraz po zakupie dostała komplet nowego zawieszenia na obie osie. I dopiero po takim "spa" można poczuć różnicę. Z resztą zawieszenie to dopiero początek! Jak myślisz dlaczego ktoś sprzedał e38 za 9 tyś?
P.S. mocno telepie kierownicą powyżej 80-90km/h? ;)
Ostatnio edytowane przez matraks ; 05-10-2013 o 23:56
Panowie, to ja chciałbym przedłużyć temat.
http://allegro.pl/sliczna-bmw-7-e38-...586724769.html
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
Ciekawy kolorek. Fajnie że w manualu. Skóra dokładana. Felgi ładne chyba od e60/e90. Lampy łącznie z halogenami -klosze do wymiany, uszczelnienia. Jakiś błąd na licznikach..Ogólnie fotki zrobione tak aby wszystkiego nie było widac...
Ostatnio edytowane przez Jakub ; 06-10-2013 o 12:15
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Sprzedający napisał, że lampy juz uszczelnione.
Uszczelnione może i tak ale klosze widzę i tak do wymiany. ( chyba że je wymienił w co wątpię).
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
AD.1 Dlatego, bo dal za nia 7tys w DE i nic na tym nie stracil po okresie uzytkowania . Podobno niemiec plakal jak sprzedawal . Jak sam po nia dzwonilem , to siedmiu juz jechalo . A jak zaparkowalem pod drzewem, to ptaki sie sie przesiadly, zeby nie osrac .Zamieszczone przez matraks
AD.2. Dziwne masz doswiadczenia z beemkami . Jesli cos jest rozwalone w zawieszeniu lub w kolach, to telepie przy 120km/h . W tej nic nie ma prawa telepac, gdyz sprawdzona byla na stacji diagnostycznej w dniu zakupu. Wole zaplacic 100zl za przeglad na szarpakach i u doswiadczonych ludzi niz u pana Mietka za 50zl . Wiem, wiem ze mozna jeszcze jechac do ASO, ale bez przesady, nie z autem za 9tys .
Komedia... To jest jeszcze gorzej niż przypuszczałem. A myślałem, że 9 tyś. zł to już równowartość ceny złomu na skupie. Ty chyba naprawdę jesteś oderwany od rzeczywistości. Zastanów się dobrze czy za 7 tyś. zł kupiłbyś chociażby Golfa lub Astrę w przyzwoitym stanie.
No skoro sprawdzona na "szarpakach" to na pewno wszystko gra. Widać, że jeszcze sporo musisz sobie krwi napsuć ze swoją e38 byś zrozumiał, że te całe szarapki przy oględzinach zawieszenia w 7er można sobie o kant dupy rozbić.
Poczytaj, popytaj to sie sam dowiesz czy to tylko moje złe doświadczenia. Nie wiem czy to Twoje pierwsze BMW ale jeśli tak to szybko znienawidzisz tę markę. Potem krążą opinie, że BMW to psujące się złomy.
Wierzę:) Dlatego czekam z niecierpliwością na zdjęcia tego rodzynka.
Ostatnio edytowane przez matraks ; 07-10-2013 o 02:07
Ale co się tak gryziecie? :P Ja 3 czy 4 lata temu kupiłem e38 728i z 96r w automacie i to tyle z bajerów, klima manualna, brak xenonów, brak skóry ale fotele elektryczne i kupiłem go za 13 tyś zł. i co? Wymieniłem tylko silnik xD hehehe. Racje ma jedna strona jak i druga, prawda jest taka że jakbym miał dużo więcej kasy to kupiłbym pewniaka jak nawet nie jechałbym po to do niemiec po wymarzoną 7kę ;) ale z racji tego że nie miałem zbyt wielkiego budżetu na start z przygodą 7ki wybrałem sobie taki egzemplarz który wyglądał jakoś, buda prosta i bez rdzy...aż do dziś. Po prostu rozbiłem sobie to na raty, bo po wymianie silnika jestem zadowolony, a w sumie niczego więcej mi nie brakuje w tym aucie, skórę sobie dołożyłem, wykonałem parę poprawek i tyle, ogólnie serwis i już. Więc tak jak piszę, jedni i drudzy mają rację, ale da się to jakoś wypośrodkować. Ale myślę że to tak jak z fan boyami smarfonów jedni kochają WindowsPhona inni Androida, a jeszcze inni iPhony. Od skrajności w skrajność ;P