Cytat Zamieszczone przez ManiacDrifting Zobacz posta
Technics ma racje E65 spójrzmy prawdzie w oczy to już nie reprezenacyjne auto, za granicą tam liczą się Fki więc po co utrzymywać klocucha jeśli służy do wożenia, liczy sie ekonomia auto małe i oszczędne i jak widać zamiast E65 utrzymuje dwa auta i nadal jest taniej. Skoro auto służy do zwykłej jazdy jak 90% ludzi to po co tankowanie ma być odczuwalne skoro nie musi w imię czego? wiadomo że przyjemnie się jedzie autem luksusowym no ale cóż isototnie trzeba mieć już naprawdę zadowalające dochody żeby E65 z dużym silnikiem jeździć sobie z lekkością tak jak inni mniej zamożni mniejszymi i oszczędnymi samochodami.
Jeśli chodzi o luksus to albo z oszczędnym silnikiem albo z gazem ale i tak nie do jazdy na codzień bo do codziennych spraw lepiej sprawdza się mieć nawet drugi samochód gorszej klasy ale oszczędny i dzięki mniejszemu ekspoatowaniu tamtego i oszczędzaniu na paliwie wychodzi taniej utrzymanie dwóch niżeli jazda tylko tamtym.
Skoro tak uważasz twoje zdanie kup sobie Skodę na wodę albo Matiza ale nie wciskaj wywodów że tragedia w utrzymaniu stać mnie i wielu innych to jeździmy na co dzień a i sam planuję przesiadkę na mocniejszą 750 .
Podam trzy proste przykłady które sam doświadczyłem :
1. VW Passat 1,8 125 KM spalanie miasto 12.2 ( katalogowo tak miał i tyle palił ) trasa 7 litrów jazda dziadkowa jak w trasie dawałem po gazie spalanie 9 z groszem .
2. Chrysler Pacifica 3.5 252 KM spalanie miasto 17 trasa 12 wiadomo to nie auto do sportowej jazdy
3. BMW E65 745i 333 KM miasto średnio 14,5 trasa jazda dynamiczna frajda z wyprzedzania 11,5

I co które auta są bardziej ekonomiczne biorąc moc wygodę i komfort podróżowania nie wspominając o radości z jazdy czymś wygodnym.
A po za tym czcze gadanie bo drogo to po co kupujecie BMW a po tym narzekacie że drogie w utrzymaniu jak taka skodą ktoś będzie chciał dorównać dynamika jazdy za mną to nie spali mu 4,5 z bajki wzięte tylko zbliży się do 10 litrów czyli nie wiele mniej od E65