Uszczelki pod kolektorem dolotowym? ;)
Uszczelki pod kolektorem dolotowym? ;)
jeśli masz inpe to obejżyj sobie wartości stechiometrii, czyli popularne lambdaintegrator
lambda większe od 1 - mieszanka jest zubożona
lambda mniejsze od 1 - mieszanka jest wzbogacana.
Jak będzie ciągnąć lewe powietrze to ten współczynnik powinien być większy od 1 ponieważ naddatek powietrza spowoduje za szybkie wypalanie mieszanki.
Więc na kompa i live data.
Powodzenia :)
Tuczi77 ! To jest pomysł to teraz sprawdzę !
Byłem u Gazownika. Okazało się że gaz ok. Ale mam za ubogą mieszankę. Najprawdopodobniej coś jest nieszczelnego w układzie dolotowym. W poniedziałek sprawdzanie :(
Jak masz hajs a nie wymieniałeś jeszcze to przy okazji ogarnij odmę. I wymień też uszczelki pod odmą i pod przepustnicą. Będziesz zaskoczony jak one są twarde po tylu latach. Ja swoje 15 minut wydłubywałem, ale silnik od razu zaczął równo pracować ;)
Czyli jednak to. trochę roboty Cię czeka. I tak jak pisze tuczi77, najlepiej wymienić odme i uszczelki od niej i przepustnicy, nie są to jakieś straszne koszty, a będzie z głowy. Bo głupio by było potem ściągać dolot żeby wymienić głupią uszczelkę za 20zł.
Uszczelki od kolektora 180zł (4x45zł) tzw okulary.
W poniedziałek będę miał diagnozę. Gdzie dokładnie co przebija i ciągnie lewe ...
Tuczi w tym tygodniu wsadziłem w 7era 2000zł ... cały układ zawieszenia tuleje nie tuleje końcówki + hamulcowy jakieś zimmermany itp ...
Auto robie na lalkę wiec tu kasa przestała grać role ...